Viimeisen viikon aikana tokotreeni on ollut aika vähäistä, mutta jotain ollaan sentään tehty. Ninjan kanssa ollaan sisällä tehty kaukoja ja naksuteltu metskua. Ruutua ollaan tehty kahdella tavalla: paikanhakua lätkällä läheltä ja kaukaa lähetyksiä lelulla. Hyvin pelaa. Naksuttelen lätkästä ja näitä otan yleensä useamman toiston. Merkkejä ollaan myös tehty. Oon yrittänyt pitää toistot maltillisina, yks lähetys ja siitä lentää lelu. Merkit onkin olleet ihan supereja viime aikoina :) Tehtiin yksi ohjattu vasemmalle niin, että avustaja vei kapulat ja lähetin, vau mikä ohjattu! Toi hienosti ja varmasti. Tunnaria ollaan tehty pariin kertaan rauhallisessa mielentilassa, nyt onnistuu hienosti..Hmm. Ekalla kerralla oli vähän epävarma palauttaessa, koska olin kieltänyt viimeksi väärästä. Muuten ok. Aika surkeasti ollaan tokoiltu tän viikon aikana, nyt pitäis vähän petrata. Tein jopa innostuksissani oman lukusuunnitelman ohella Ninjalle treeniohjelman. Yllätys yllätys, eihän se ole pitänyt, kuten ei mun lukusuunnitelmakaan ;o)

Edellisestä voikin päätellä etten tykkää pänttäyksestä ja sitä ollaan vältelty lahjakkaasti lenkkeilemällä. Me ollaan lenkkeilty toosi paljon viime aikoina ja tänä keväänä lenkkeilläänkin varmaan enemmän kuin koskaan..Normaalisti lenkkeillään päivässä 1-2 h, nyt enemmän. Koiria ei oo ahkera lenkitys haitannut, päinvastoin :) Sitä paitsi ilmat on olleet tosi hienoja. Eikä me ihan näännyksiin asti lenkkeillä, ainakaan mun kunto ei ole niin hyvä että koirat ehtis väsyä.

Sunnuntaina lähdettiin normaaliin tapaan ohjattuihin. Olin tosi naatti kahden ryhmän vetämisen jälkeen, varsinkin kun edellinen ilta oli venähtänyt vähän pitkäksi. Keskittyminen ei siis parhainta. Tehtiin paikallaolojuttuja ensin. EVL-makuun alkuja ja loppuja, hyvin sujui. Itse paikallamakuu tehtiin myös (4 min). Katolta tippui lunta ja kuului kova ryminä ja Ninja oli noussut ylös. Ei liikkunut juurikaan, mut pelästyi sen verran että oli noussut. Kävin laittamassa takas maahan ja sen jälkeen ihan ok. Tämän jälkeen siirryttiin ulos. Tehtiin seuraamisen juoksuosuutta, käännyksiä ja pysähdyksiä. Nämä meni kaikki hienosti. Pitää vaan itse muistaa kääntyä hyvin ettei tule turhia kaarroksia tai olkapäiden kääntöjä. Seuraavana luoksetuloa. Jätin ensin takapalkan ja Ninja hiippaili. Se tuli niin hiljaa, ettei sitä voinut pysäyttää lainkaan vaan huusin vaan läpi. Otettiin sitten pari läpijuoksua leluun kiinni. Takapalkka siis pois kuvioista..Ei olla silti tehtykään suoralla stoppeja pitkään aikaan, varsinkaan takapalkalla. Vikana ruutua oikealle. Ensin lähetys oikealle ruutuun, jossa lelu valmiina. Tämä ok. Sitten jättö ruutuun ja kutsu. Ekalla kerralla kutsuin jotenkin oudosti ja liian hiljaa ? koska Ninja ei tullut. Yleensä se ampaisee heti. No, toinen käsky ja tuli hyvin.

Eilen Ninja pääsi taas Minnan käsittelyyn tunniksi. Ninjan selkä oli pehmennyt aika hyvin ja loputkin jumit saatiin hierottua pois, jes :) Ainoastaan ristiselässä on yksi jumikohta, joka menee erityisen helposti lukkoon. Mennään uudestaan keväämmällä ja katsotaan tilanne silloin. Nyt kuitenkin kaikki ok. Pitää silti kiinnittää jatkossa huomiota tarkasti lämmittelyyn ja jäähdyttelyyn.