Tänään päästiin toista kertaa koirakouluun, edellinen kerta jäi väliin kipeän kurkun takia. Treeneissä oli kuusi koiraa, mutta hyvin kerittiin silti juttuja tekemään.

Ensin otettiin kontaktikävelyä ringissä pari kierrosta. Kehuin Ninjaa ja palkkasin sitä aina välistä. Hyvää, mutta kontakti taisi katketa kerran tai pari. Pysyi kauniisti kaarteissa jalassa kiinni. Tehtiin myös yksi täyskäännös joka oli tosi hieno ja muutama pysähdys. Sitten jokainen koira oli vuorollaan keskellä makaamassa ja muut kävelivät kierroksen ympäri. Kontaktikävely oli vielä parempaa kuin edellisellä kerralla ja osasin palkata useammin. Seisoin Ninjasta sen omalla makausvuorolla metrin päässä ja kerran se vilkaisi, muuten tapitti mua. Liikkeestä seisominen, jäi hyvin. Palkkasin sivulta, Mari pisti meidät tekemään toisen kerran tekemään liikkeen kokonaisena loppuperusasentoa lukuunottamatta. Ei oltu harjoiteltu pitkään aikaan taaksemenoa, mutta Ninja ei liikauttanut yhtään tassua. Liikkeestä maahanmenossa myös taaksemeno, hyvin meni. Oma kävely pitää muistaa, kävelen kuulemma liian suorassa linjassa ja liikaa Ninjan vierestä. Paikallaolo 3 minuuttia maton päällä, Ninja oli reunimmaisena ja kauimpana piilosta. Ryhdikkäästi oli tuijottanut piiloon koko kolmisen minuuttia, vaikka rivissä olikin ollut jotain hälinää. Seuraamista lyhyt pätkä, n. 5 askelta. Hyvin meni, sain kommenttia että Ninja on tiiviisti, mutta se tietää kuitenkin hyvin oikean paikan. Eli juuri sellainen kuin haluankin ja nyt on saatu edistäminen pois, hyvä. Kaukoja omaan tahtiin, otettiin useampi vaihto ja kerran Ninja tarvitsi kaksi käskyä istumiseen (jo useampi toisto takana) ja meni maahan viereisen käskystä. Mulla sais olla kuulemma vahvemmat käsimerkit. Loppuun kontaktiharjoitus pareittain, jossa koirakot olivat vastakkain ja vuorotellen toinen koira oli perusasennossa, ohjaaja katsoi suoraan eteenpäin ja pari sanoi kun koira otti kontaktia. Muutama toisto, tehtiin molemmat kahdesti. Ninja tuijotti kuulemma koko ajan. Kun oli toisen vuoro, Ninja odotteli kiltisti maassa mun takana. Treenien loputtua otettiin pari kartion kiertämistä ja yksi stoppi, hienosti meni.

Ninjan kanssa on ilo treenata, se on innolla mukana ja odottaa kauniisti väliajat. Taitava tyttö.

Sitten se suurin asia, tänään edettiin ISO askel tunnarissa eteenpäin Nipsun kanssa. Sain aikaiseksi hankkia niitä tunnarikapuloita (meillähän ei ole niitä hajuttomia ollut pitkään aikaan). Niitä ei nyt kymmeniä ole, mutta saa niistä kivan kasan tehtyä. Ninja oli mukavan rauhoittunut, se oli juossut Taikan kanssa monta tuntia ja oli hyvä mielentila. Laitoin kaksi kapulaa vierekkäin, sen oman ja hajustamattoman. Ninja näki viennin ja se ei vilkaissutkaan toista vaan otti heti oman, ei välttämättä niin hyvä juttu. Sitten tein kasan ja vein oman taa, haki oman. Sitten vein kaksi kapulaa erilleen kasasta ja oma tuli, nyt haistoi kasaa ja toistakin. Ninjan työskentely näytti sen verran varmalta että otin riskin ja heitin kaikki kapulat levälleen ja oma sinne joukkoon. Ja arvatkaas mitä, Ninja haisteli kapulat ja toi hienosti oman! Todella hieno juttu. Ohjaaja oli niin ylpeä ja hämmentynyt että ensin unohtui rauhalliset kehut, sitten muistin mitä olin tekemässä ja osasin kehua vähän rauhallisemmin. Onneksi Ninja ei sen enempää kiihtynyt. Olin muuten kyykyssä kaikkien toistojen ajan pieneksi helpotukseksi.

Ilma on vetinen ja sataa. Iltapäivällä tuli vesisade, onneksi tuli tehtyä päivän liikunnat ennen kurakeliä.