Ulkona sataa, mutta pitihän sitä kunnolla treenata pitkästä aikaa..

Taika treenasi ensin merkkiä, ei mitään hajua alkuun. Ekalla rykäisi ohi pari metriä nenä maassa ja toisella jäi eteen haistelemaan. Sitten alkoi sujua ja kääntyminen sujuu jo jotenkin, ei tosin ihan niin kuin haluaisin. Menee seisomaan merkin viereen ja haluan sen olevan takana. Sitten ohjattua kupeilla. Matkaa merkin linjasta n. 6 m. Oon aina miettinyt mistä Taika tietää aina oikean kupin (näkee joskus ennakoinneista). Nyt tajusin, sehän ottaa siitä hajun! Nenä heiluu siihen malliin. Vai onko se sitten oppinut suunnat niin hyvin, kuka tietää. Laitoin Taikan sisälle ja vaihdoin namit vasempaan kuppiin. Kannoin sen merkille ja lähetin heti ettei se ehtinyt tekemään mitään. Ei mitään aikeita lähteäkään väärään suuntaan, mielenkiintoista..Kaikki viisi toistoa mallikkaasti. Vähän hankalaa ohjata Taikaa merkille kun se kiertää merkin oikealta, en meinaa muistaa sitä edes aina. Otettiin seuraamista ja edistää, blaah. Paikka pitäis korjata. Muutama liikkeestä maahanmeno ja heti lentää palkka. Onnistuikin ekasta.

Ninja sai jatkaa ohjatun harjoittelua. Kupit merkin kanssa samassa linjassa. Namit oikealla kupissa. Ensin lähti vasemmalle, kielsin ja pysähtyi. Mietin kerrankin ja annoin sen mennä katsomaan väärälle kupille ettei siellä ole mitään. Tokalla meinas tehdä saman, mutta kiersi merkin etukautta ja meni oikealle. Otettiin viitisen toistoa ja vauhtiakin alkoi löytyä. Asettuu kauniisti merkille kun ohjaan, muistaa siis vanhat jutut. Sitten ruutua, äiti vei nameja. Otettiin n. 5 toistoa ja matka oli n. 15 m. Sitä mukavaa mun ja ruudun välillä juoksentelua. Ekalla olin kyykyssä, muut seisoin. Kutsuessa menen kyykyyn ettei Ninja sekota ruudusta pois. Aika hienosti meni. Vikalla sai lelun ja meidän hienosta uudesta narupallosta katkesi kahva :( Otin Taikan ulos ja koitin sen kanssa ruutua, en sanonut edes vihjesanaa tai näyttänyt käsimerkkiä vaan suoraan ruutuun. Ja sinne se meni, ihan täydellisesti. Täysin keskellä ruutua, meni tosin vasta tokalla käskyllä maahan.

Loppuun molemmat saivat ottaa vähän keppejä. Varsinkin Ninja tykkää tästä kovasti ja vauhtia riittäis. En vaan uskalla hutiloida ettei jätä jotain väliä pujotelematta. Ninja teki vielä ympyräseuraamista ja kokeiltiin pari askelta ja palkka oikeasta asennosta. Kahden edistävän koiran kanssa on mukavaa, no ehkä tämä tästä.