Mulla oli tänään vähän kipeä olo mutta treenattiinpa kuitenkin. Ehkä koiratkin ymmärsi mun tukkosista käskyistä jotain ;)

Ninja treenasi kahdessa osiossa. Ekassa otettiin keppejä, liikkeestä istumista, kaukoja ja seuraamista. Kepit sujuu tosi hienosti jo! Ninjalla on hieno draivi päällä ja käsiapuja ei tarvita enää juuri ollenkaan. Peruutan kyllä vielä Ninjan vierellä ja varmaan vielä teen pitkään näin. Liikkeestä istumisessa meni ensin pariin kertaan maahan, pieni kuumui vähän kepeistä..Istumisia saatiin kuitenkin monta onnistunutta. Seuraamista otettiin voittajaluokan juttujen mukaan eli myös askelia ja tempon vaihdoksia. Juoksussa on nyt oikeasti joku pomppimisongelma, teki täsmälleen samoin kuin kisoissa eli ensin pomppii pariin kertaan ennen kuin meno tasaantuu. Tätä treenattava. Samoin hitaassa osuudessa huomasin käveleväni liian hiljaa, mutta silti Ninja ei meinannut pariin kertaan istua hitaassa pysähdyttäessä. Otin pari lisää ja onnistui. Sivuaskelissa ja paikallaankäännöksissä vähän vinoutta, pitää treenata. Täyskäännöstä pitää kans treenata edelleen. Muuten oikein kaunista seuraamista, hyvä paikka ja hieno kontakti. Kaukoista otin vain ekan nousun (seisominen) n. 7 m päästä, hienosti nousi. Ohjaaja opiskeli tänään vähän teoriassakin, katselin viime vuoden MM-videoita netistä ja katsoin kaukokäskyjä kun mietin miten alan Ninjalle nuo opettamaan. Nyt alkaa olla aika selkeät suunnitelmat, eli Ninjan kaukoista tulee kutakuinkin samannäköiset kuin Taikalla.

Taika treenasi ohjattua. Ensin vasemmalle, hienoa. Vasen onkin Taikalle paljon helpompi suunta. Tänään selvisi miksi. Oikealle otettiin useampi toisto. Taikan merkki on niin heikossa kunnossa, että sen on äärimmäisen vaikea kääntyä oikealle. Taika jää usein sivuttain vasen kylki muhun päin, josta on helppo lähteä vasemmalle. Rakennetaan merkki uusiksi niin ehkä tämä tästä. Kun Taika olisi kohtisuoraan muhun, niin sen olisi paljon helpompi treenata muitakin juttuja. Eli merkkiä tahkottiin käsiapujen kanssa. Yksi liikkeestä istuminen, hyvä. Vähän seuraamsta. Plus uutena temppuna pakittamista, tätä tehtiinkin aika kauan kun Taika sekoitti sitä kaukojen seiso-istu vaihtoon jota on tahkottu peruuttamalla.

Ninja otti toisessa osiossa paikallamakuuta, ruutua, hyppynoutoa ja maahanmenoa kiertämisestä. Paikallaolo oli ihan lyhyt, sen verran vain että kävin viemässä alustan ruutuun. Taisi olla eka paikallamakuu sitten kisojen. Hyvin meni. Matka ruutuun oli n. 20-25 m. Ninja haki ruudun hyvin ja meni sinne hyvää vauhtia, tähän alan olla jo aika tyytyväinen. Täydellinen stoppi matolle. Sitten hinkattiin maahanmenoja ruudussa lähempää, matkaa alle 5 m. Lähetin uudestaan ja uudestaan ruutuun, meni aina hyvällä motivaatiolla ja vauhdilla. Ninja tahtoisi mennä istumaan ennen maahanmenoa, sanoin ettei käy ja nostin sen käskyllä ylös ja uudestaan. Alkoihan se hissimaahanmeno ruudussakin sujua. Maahanmenoja kiertämisestä tehtiin useampi, nämä hyvät. Nopeutta tulee lisää toistojen myötä. Hyppynoutoa tehtiin myös monta toistoa, kerran Ninja kiersi esteen takas. Muuten hyvä, tässä tuli myös treenattua luovutusasentoa.