Sikailtua tuli jouluna, varsinkin ihmiset söivät turhan liikaa... Tänä vuonna koirat eivät syöneet mitään luvatonta, tai ainakaan varsinaisesti. Taika söi lahjapaperia herkkujen ympäriltä ilman että edes huomasin. Onneksi lahjapaperit tuli oksennuksen mukana pois. Muuten joulu meni ihan mukavissa merkeissä, mitä Ninja olisi halunut saada Taikankin lahjat.

Ninjan syömättömyys jatkui muutaman päivän parannuksen jälkeen ja näin se jäi vähän jouluherkuistakin paitsi. Herkkuja se söi, mutta ei niin suurella halulla kuin yleensä. Ruokaa Ninja maistoi sen näköisenä kuin sen olisi tehnyt mieli syödä, mutta kieltäytyi sitten. Ihan normaalin pirteä Ninja on ollut, mutta vähän se on kitissyt. Kun Ninja eilen kieltäytyi ruuasta eli se ei ollut syönyt kolmeen päivään, soitin tänään aamulla eläinlääkärille. Saatiin aika kahdeksitoista.

Ninja oli normaalin reipas eläinlääkärissä. Ensin mitattiin lämpö, joka oli 39,2 eli hieman koholla. Anaalit tyhjennettiin, ne oli normaalit ja vain täynnä joten niistä syömättömyys ei voinut johtua. Paino oli vain 16 kg, eli Ninja on laihtunut huonon syömisen takia. Sydänäänet ok. Sitten laitettiin rauhoitus, koska nielu piti tsekata. Kauan Ninja jaksoikin sinnitellä väsymystä vastaan. Ninja sai hyvistä hampaista kehut. Vika löytyikin sitten lopulta nielusta, Ninjan nielurisat olivat tosi tulehtuneet ja ihan vereslihalla. Voi parkaa, ei ihme että ei tehnyt mieli syödä mitään. Ninjan nielurisat myös penslattiin eli puhdistettiin desifiointiaineella mikä nopeuttaa paranemista. Saatiin hoidoksi 10 pv antibioottikuuri ja paikan päällä Ninja sai antibioottia ja kipulääkettä pistoksena. Nyt Ninja nukkuu omassa pedissään ja heräilee muutaman tunnin päästä.

Onneksi syy syömättömyyteen selvisi. Tiesin ettei tuo ole normaalia Ninjaa joka on aina niin ahne. Nielutulehdusta ei osattu edes epäillä, oireisiin kuuluu kakomista ja kurkun aristamista ja sitähän Ninjalla ei lainkaan ollut. Oireena vain huono syöminen. Katsotaan josko tarvitaan jälkitarkastus ja toinen antibioottikuuri koska tulehdus on niin paha. Toivottavasti ei ja nyt pieni potilas saa huilata rauhassa ainakin pari viikkoa :-)