Venähti taas viikonlopun yli...

Lauantaiaamuna lähdettiin Hosiossaareen ja vedettiin Marian ja Pipan kanssa parin tunnin reipas lenkki. Juoksu ei haitannut Ninjaa mitenkään. Kivaa oli taas mennä lujaa, kiitoksia Maria ja Pippa! Illalla lähdin Vammalaan ja tulin sunnuntaina, koirat oli olleet kauniisti. Ninjan ruokahalu näyttää kasvavan juoksun myötä. Siitä on tullut varsinainen sika ja osaa varastaa taitavasti ruokaa, onneksi ei mitään suuria määriä.

Eilen otettiin pienet treenit. Ninja kiersi puuta monta kertaa oikein mallikkaasti. Otettiin liikkeestä maahanmenoa, eka suora, muutama vino ja sitten suora ja ei otettu enempää. Seuraamispaikka aiheuttaa maahanmenon vinouden, eipä paranisi varmaan treenata mitään seuraamisliikettä ennen kuin on se seuraaminen itse saatu kuntoon. Koklattiin vähän "hyppynoutoa" eli Ninja sai hakea narulelua hypyn yli ja palauttaa sen mulle. No, ainakin vauhtia riitti. Loppuun otettiin pari merkkiä ihan lähietäisyydeltä.

Taika aloitti ohjatulla. Matka neljä metriä merkiltä ja oikeaa viisi toistoa. Ekalla meinasi varastaa, kielsin ja pysähtyi. Eli nyt jatketaan niin että vien merkille -palkka-, käyn parin metrin päässä ja palkka. Sitten saa mennä kupille. Perään treenattiin pelkkää merkkiä, ekalla possu juoksi sinne missä namikuppi oli. Hyvä että huomas ettei sillä saavuta mitään. Otettiin n. 10 toistoa niin että matkaa n. 5 m ja nami merkin takana. Sitten kävelen ja ohjaan oikeaan asentoon ja palkka. Näin olis tarkoitus jatkaakin. Loppuun liikkeestä maahanmenoa, miten voi olla näin vaikea! Ekalla istui. Sitten kokeilin käskeä maahan peruuttamalla ja putos heti, sitten sivuaskelia ja hieno ja taas normaali, istuu. Täytyy kai koittaa vaan sivuaskelilla ja siitä siirtyä pikkuhiljaa oikeaan.

Ninjan kanssa treenattiin tänään vähän noutokapulan pitoa. Istun tuolilla ja Ninja pitää kapulaa edessä. Meni hyvin. Kaukojen seisomista ollaan myös treenattu.