Nyt se sitten alkoi, eli kisojen panikointi...3 päivää kisoihin. En osaa oikein tehdä mitään, paitsi katsoa telkkarista jääkiekkoa ja käydä lenkillä koirien kanssa. Äidinkielen päättötyötäkin pitäisi tehdä, 4 päivää aikaa. Kumpaakin oon treenannut aika paljon ja epäonnistumisiakin on tullut. Esim. tänään treenasin Ninjan kanssa jääviä. Yleensä otan aina maahanmenon ekana ja seisomisen vasta sen jälkeen. Tänään kävi sitten niin että eka seisominen ok, mutta ei millään maahan...Parin toiston jälkeen onnasi. Kävi huono tuuri ja meillä on kisoissa liikkeenohjaajana sellainen joka 99 % varmasti laittaa maahanmenon ja seisomisen peräkkäin. Alon ja avon liikkeitä ollaan tankattu, mutta silti tuntuu ettei mistään ole ollut hyötyä. Eilinen oli vapaapäivä treeneistä.

Luoksetulokin oli Ninjalla tässä joku kerta vino ja tuli tänään suoraan sivullekin..Seuraaminen oli aamulla aika peestä, kun käännökset meni miten meni. Otettiin siis remmiseuraamista. Remmi pois ja mietin hetken ja otettiin sit uudestaan eri paikassa. Tein sellaisen kaavion, joka on luultavasti kisoissa. Eli suora, pysähdys, vas. käännös, pysähdys, täyskäännös, pysähdys, oik. käännös, juoksua, täyskäännös ja stoppi. Meni loistavasti! Ja leikittiinkin sen jälkeen kauan. Perään maahanmeno - luoksetulo - seisominen palkatta. Luoksetulo oli se suoraan sivulle, joten otettiin se seisomisen jälkeen uusiks. Tämähän ei haittaa kisoissa mitään, mutta voi vähän naurattaa kun huudan "eteen" ja Ninja tulee sivulle. Varsinkin kun tuomari on treenannut samassa ryhmässä kauan ja hän tietää miten Ninja tekee jutut. Sanalliset kehut tuli onnistuneiden liikkeiden jälkeen. Loppuun palkka lelulla. Hyppyä illemmalla kaikkia variaatioita, eli palkka esteen takana niin ettei Ninja nähnyt namin vientiä. Palkka suoraan stopista. Pitää muistaa odottaa että Ninja pysähtyy ennen kuin sanon käskyn. Vierelle palaaminen. Hyppymotivaatiota pidettävä yllä namien kanssa.

Taika teki jäävät. Maahanmeno ok, seisomisessa istui ennen aikojaan joten nostin ylös ja kävelin vähän matkaa ja palkka seisomisesta. Luoksetulossa stoppeja niin että palkka lensi suoraan taa. Taika jarruttaa kiitettävästi kun nami lentää. Kaukot blaah...Eka nousu ja maahanmeno ok, mutta toinen nousu sitten ei toiminut kuin kolmannella. Uusiks ja palkka tokasta noususta. Lopuksi lähempää kaikki vaihdot ok. Alkuun tehtiin molempien kanssa paikallamakuu 3 min (ALO). Molemmat aika skarppina. En tiedä mitä teen Taikan paikallamakuun kanssa. Kotona se tekee ok, mutta vieraiden koirien kanssa sen stressitaso nousee ja jossain vaiheessa sen on pakko rapsuttaa -> stressin purkua. Loppuajan se istuu. Pitäisi harjoitella varmaan tutuissa paikoissa tuttujen koirien kanssa. Hallillakaan ei ole mitään ongelmaa.

Mietitäänpä ongelmakohtia. Paikallamakuu on Ninjalla aika varma, se on ihme jos se sieltä nousee. Loppuosassa istumaannousua treenattava. Taika voi nousta istumaan. Ihmettelen myös jos se lähtee rivistä. Seuraaminen Ninjalla kauhistuttaa. En yhtään tykkää kahdesta seuraamisesta, sen remmiosion vois poistaa. Edistämisestä ollaan päästy eroon. Täyskäännöksiä on tehty namin kanssa, mutta nekin voivat olla väljiä. Lähinnä pelottaa miten Ninjan motivaatio pysyy yllä seuraamisissa, vaikka sen kontakti on aina ollutkin hyvä. Taikalla ei pitäis olla mitään ongelmaa. Aivastaa se voi kesken liikkeen mitä se on alkanut viime aikoina tekemään, mutta sen ei pitäisi vaikuttaa pisteisiin. Jäävät voi mennä Ninjalla sekaisin ja loppuosissa voi jokin mennä pieleen (ennakoi/ei nouse). Mietin jotakin rituaalia joka helpottaisi. Mutta toisaalta: jos me joskus rämmitään tiemme EVL:aan, siellähän on idari. Eikä sitä tässä ajassa saisi luotua, unohdetaan se. Taikalla ei näissä pitäisi olla mitään ongelmaa. Luoksetulo. Ninja voi tulla vinoon. Taikalla aika varma. Stoppi on nopea. Loppuperusasento voi olla väljä. Hyppy on aika varma molemmilla. Nouto Taikalla ok, kunhan ei kuumu liikaa ja haukahda. Kaukot toimii (toivottavasti).

Palkkaamattomuustreenejä tehtävä Nipsun kanssa. Tehty on jo. Lelun se on saanut aina seuraamisen jälkeen. Huomenna tehdään kokeenomainen treeni. Tämä asia jää liian usein huomioimatta. Aika äkkiä Ninja voi huomata ilman palkkaamattomuustreenejä ettei sitä palkkaa kisoissa tulekaan eikä viitsi tehdä mitään. Toisaalta sen työmotivaatio on korkea.

Näen välillä unta kisoista. Näin on tosin käynyt jo vajaa 2 vuoden ajan. Luin ohjaajasta joka paranteli kisojen jälkeen mahahaavaansa, toivottavasti ei nyt ihan näin käy.

Varasin Ninjalle lonkka - ja kyynärkuvausajan viime viikolla. Aika on 4.6. Rokotukset on huomenna.

Nyt sitä jääkiekkoa...