Taika harjoitteli hyppynoutoa nopeammaksi. Otin lelun ja lämmiteltiin ensin ilman kapulaa, käskin istumaan esteen toisella puolella, kutsu takas ja leluun kiinni. Koitettiin samaa kapulan kanssa, peruutin lelun kanssa kun tuli takas. Ei tullut mainittavasti nopeammaksi. Täytyy treenata korkeassa vireessä. Ohjattua oikealle, taas kupit metrin takana. Ei ongelmia, hienosti hoiti hommat. Pari merkkiä, palkkasin merkille. Sitten seuraamista. Päätin että noille Taikan karmeille vasemmalle käännöksille pitää tehdä jotain. Taika on aina ollut herkkis hihnalla "pakotteista" antamisesta ja en ole viittinyt sitä kauheasti käyttää. Tänään kuitenkin laitoin sille hihnan mahan alta ja avustin sille käännöksissä, johan alkoi takapää toimimaan! Ei haitannut hihna yhtään. Treenattiin myös niitä uusia askelia vasemmalle, Taika hiffaa jutun aika nopeesti. Pari senttiä menee liian väljäksi perusasennossa, joten korjaan sen.

Ninja otti sisällä eteentuloa, autan reilusti käsiavuin vetämällä ettei pääse tökkäsemään. Alustaa naksulla. Myös kapulan pitoa, mun pitää muistaa kehua kunnolla!! Ninjan epävarmuus häviää ja ilmeestä tulee ihan erilainen. Ulkona harjoiteltiin ekana tunnaria. Ekaa kertaa nurmikolla. Rivissä 4 kapulaa ja oma. Hyvin haistoi ja toi oman. Sitten tein jonkinnäköisen X-muodostelman, toi sieltäkin kauniisti. Nyt meni ekalla käskyllä molemmilla toistoilla. Kapulan pitoa pitää vielä treenata, mutta pieni on päässyt jyvälle liikkeen ideasta. Ninja sai kunnon häiriötreenit. Hevonen meni tiellä, kauniisti totteli. Fasaaneja oli pihassa myös. Miro potki jalkapalloa pihassa ja tätä hyödynnettiin. Treenattiin seuraamista ihan vieressä, pari kertaa Ninja vilkaisi mutta muuten oikein nättiä. Lelu palkaks, tehtiin pari pitkääkin pätkää. Hyppyä otettiin muutama toisto. Palkkaa istumisesta ja sivulletulosta. Ohjasin sivulletulossa kädellä ettei taklaa mua. Vikana stoppeja jalkapallo palkkana, tämä olikin kivaa!

Ninjan pelatessa jalkapalloa Taika päätti lähteä jäljestämään fasaaneja. Kiva yllätys..No, etsijäkoira-Ninja pääsi hommiin. Se jäljestikin hienosti mistä Taika oli mennyt ja varsin intensiivisesti. Jätettiin hommat kesken kun Taika oli naapurin pihassa. Taika oli ehkä 15 min hukassa, mutta toi on tosi ärsyttävää, Taikalla on aika kova riistavietti. Olin pahalla päällä ja sitä oli vaikea salata ja päätin että tän päivän lenkkeilyt on lenkkeilty. Ninja ei tainnut huomata mitään, se juoksi ja hyppi ja kanniskeli keppejä onnellisena koko kotimatkan. Pesu oli kamalaa, Ninjaakin sai jo pestä tosi kauan ja Taika oli tuonut puolen metsää mukanaan. Sillä oli turkki täynnä oksia, neulasia ja kaikkea muuta kivaa. Taika suosittelee kaikille koirille, ainutlaatuinen kokemus omistajalle!

Eilen käytiin keskustelemassa uudesta perheenjäsenestä joka mahdollisesti muuttaa meille hetkeksi aikaa, nähdään sitten syksyllä..