Huh. Nyt on sitten kaikki koulun loppumiseen liittyvät hässäkät takana. Viime viikko meni jotenkin ihan hirveen nopeesti. Alkuviikon olin kipeenä ja loppuviikko meni penkkaritouhuissa ja risteillessä. Lauantaina Ninja oli ihan sekas kun tulin kotiin. En jaksanut tehdä muuta kuin pelata sen kanssa muutaman kierroksen dog tornadoa ja cubea, mikä ei tosin kauheesti aktiivisuustasoa laskenut. Oli vähän kertynyt energiaa. Vasta maanantaina ehdin/jaksoin tehdä normaalimittaisen lenkin koirien kanssa. Nyt on kuitenkin lukuloma ja oon kotona, joten aikaa on tehdä vaikka mitä.

Sunnuntaina lähdin vetämään normaaliin tapaan treenejä ja sen jälkeen treenaamaan itse Ninjan kanssa. Keli oli ihan hirveä ja ajaminenkaan ei ollut mitään herkkua. En viitsinyt jättää Ninjaa autoon, koska se olis jäätynyt sinne. Ei hallissakaan mikään lämmin oo, mutta vähän lämpimämpi sentään. Ninja sai siis venailla mun ryhmien ajan patjallaan takki päällä, suht nätisti se jaksoi odottaa kun opastin muita. Omissa treeneissä oli vaan kaks koirakkoa meidän lisäksi. Aloitettiin metallinoudolla. Ninja lähti ok hypylle, metallia se mässytti taas vähän aikaa ennen kuin viitsi nostaa sen ylös. Toi kuitenkin ihan ok. Seuraavana otettin tunnari, joka oli ihan fiasko..Tehtiin kokeenomaisena ja ekalla Ninja toi väärän. Käskin hakemaan uudestaan ja toi oman. Tokalla nosti taas väärän ja kielsin, haisteli uudestaan ja toi oikean. Huoh, luulin että tästä oltais päästy jo :( Selvästi liikaa energiaa, kiehui yli eikä malttanut haistella, joten nappas vaan jonkun. Lisäks tinttas sivulla ihan hirveesti ja mielisteli luovuttaessa. Ei parane nyt kuin tehdä tosi rauhallisessa mielentilassa seuraavalla kerralla. Seuraavana otettiin paikallaistuminen 2 min, Ninja oli istunut ihan nätisti. Ennen paikallamakuuta tehtiin sivuaskelia ja siirtymiä. Ninja teki kaikki hyvin ja kitisemättä. Tosin edelleen palkatessa namilla se tökkii mun kättä, mikä on tosi rasittavaa. Edellisen kisan episodin takia Ninja sai istua, kun muut makasivat. Aika oli 3 tai 4 minuuttia. Molemmilla puolilla oli makaavat koirat ja Ninja oli istunut nätisti. Tosin en tiedä, että auttaako tähän vain se, että joku menis maahan kesken istumisen. Kaipa tuokin silti jotain hyödytti. Lopuksi tehtiin kaukot. Ensin i-s-m, tämä hyvä. Jätin taakse palkkaa ja vapautin sinne. Matkaa ehkä 10 m. Seuraavana s-i, jossa Ninja nousi istumaan ekalla..Ärsyttävää tuollainen lällättely, varsinkin kun Ninja ei tee sitä lähes koskaan. Ei kuunnellut yhtään mitä mä näytin, vaan teki itsevarmasti väärin. Toisella kerralla nousi istumaan ennen kuin ehdin antamaan mitään käskyä. Kolmannella saatiin onnistumaan. Yhteenvetona treeneistä siis liian paljon energiaa.

Tänä aamuna treenattiin kotipihassa. Otettiin ruudun paikanhakua. Ruutu oikealla ja merkiltä matkaa joku vajaa 10 m. Ruudussa lätkä. Naksuttelin Ninjalle sitä, kun se meni koskemaan lätkää merkiltä. Tehtiin näitä joku päälle 5 toistoa, meni hienosti. Seuraavana tehtiin piiiitkä seuraaminen, varmaan pitempi kuin kisoissa. Tehtiin sivuaskeleet ja siirtymät kahteen kertaan ja runsaasti pysähtymisiä ja liikkellelähtöjä, koska erityisesti näissä Ninja kuumenee. Nyt seuraaminen meni hienosti ilman kitinöitä. Seuraaminen itsessään oli hyvää. Ainoastaan oikeallekäännöksissä on korjattavaa, sillä Ninja keuli niissä hirveesti. Siis ryntää, ei käänny rauhallisesti. Pitää kiinnittää huomiota omaan liikkumiseen. Palkkasin namilla, koska treenattiin rauhoittumista. Ninja tosin palkkaantuu lelusta paljon enemmän ja nytkin se katsoi "alkupalojen" jälkeen, että koskas se varsinainen palkka tulee. Palkkaan siis melkein aina seuraamisesta lelulla ja nyt pitäisikin vähän kiinnittää siihen huomiota, kun on tullut tuota kitinäongelmaa. Nami rauhottais. Tehtiin muutama vaihto kaukoja takapalkalla n. 10 m matkalla. Otettin kahteen kertaan vaan eka seisomaannousu ja vapautin palkalle. Vikana pari merkkiä, nämä superit ja lelupalkka. Leikittiin lopuksi paljon.

Nyt kun hierontakerrasta on kaksi viikkoa, huomaa jo muutoksen Ninjassa, vaikkei kaikkia jumeja saatukaan hierottua auki. Se juoksee paljon enemmän ja liikkeet on menevämpiä. Ennen hierontaa en edes kiinnittänyt tuollaiseen huomiota, mutta kyllä muutosta on tapahtunut. Mariakin huomas Ninjasta tänään, että se leikkii paljon enemmän. Selkä on siis vaivannut sitä jossain määrin, vaikkei se sitä ole oikein näyttänytkään. Leikkiminen sujuu paremmin. Ninja repii lelua koko kropalla eikä se irrota helposti. Mennään uudestaan Minnalle ensi viikolla jos saatais loputkin jumit auki. Hieno nähdä, miten koira voi paremmin. Vaikkei se aiemminkaan oireillut, mutta nyt se voi entistä paremmin.

Iltapäivällä tehtiin Marian ja Rokin kanssa lenkki. Koirat tykkäs leikkiä lumihangessa ja saivat loistavaa liikuntaa. Käveltiin reilu tunti. Kun päästiin kotiin, Ninja oli ihan limainen :D Saatiin Marialta myös uusi hieno panta ja B-vitamiiniliuosta, kiitos kovasti niistä! Tilaus Peten Koiratarvikkeesta tuli maanantaina ja sen mukana furminaattori. Saa nähdä, koska raaskin antaa Taikan superturkille kyytiä. Nyt en vielä viitsi, koska se tykkää niin paljon juosta päivät ulkona ja leikkiä. Tuolla turkilla ei totisesti palele, siitä saisi muutamalle muullekin koiralle lämpimän talvikarvan. Se jopa nukkuu lumihangessa, joten Taika saa pitää turkkinsa vielä toistaiseksi :)