Viime päivinä ollaan treenattu kaikenlaista. Ninja on vähän tehnyt haku-juttujakin. Eli rullantuontia, sujuu muuten aika kivasti nyt. Ottaa rullan aika nopeasti suuhun. Kerran tosin karkasi näytölle, mutta se korjattiin äkkiä. Ihan lyhyeltä matkalta. Ninjan haistamistyö on aika onnetonta, eli se hakee mielummin silmillä ja sehän ei sovi. Ollaan muutaman kerran tällä viikolla tehty lenkin ohessa hajun hakemista. Eli avustaja kuusikkoon piiloon ja kävellään siinä kunnes Ninja saa hajun. On tosi hankala nähdä milloin se on vaan niin täpinöissään menossa vai milloin se saa oikeasti hajun. Sen nenä saattaa värähtää pari kertaa ja sitten se vilkuilee mua että joko saa lähteä. Kuitenkin, oon ottanut varman päälle ja Ninja on saanut hajun joka kerta ja mennyt oikeasta paikasta. Maalimies on siis ihan lähellä, parin metrin päässä kun päästän Ninjan irti.

Tokoa ollaan myös tehty. Tänään treenattiin Ninjan kanssa noutoa, ruutua ja hyppynoutoa. Tuli taas nähtyä, että en vaan voi hakea vauhtia ja tekniikkaa samaan aikaan. Noudossa löytyy kyllä vauhtia, mutta kamalaa soheltamista. Kapula pyörii maassa ennen kuin Ninja saa sen suuhunsa ja palauttaessa se pyöräyttää kapulan helposti poskiin. Loppuun pari pelkkää palautusta. Ruutua matolla, merkkeinä mölkkypalikat. Haki ruudun hyvin ja kivat stopitkin, mutta otin taas liikaa toistoja ja vauhti hidastui. Vein lihapullaa ruutuun ja lopetettiin siihen kun Ninja kävi syömässä namit vauhdilla. Loppuun hyppynoutoa. Eka oli täydellinen, palautus vain pienillä avuilla. Palautus oli hieman vino enkä saanut sitä mitenkään järkevästi korjattua, joten uusi toisto. Toisella varasti ja kapula pyörähti taas poskiin. Pitänee treenata vain pelkkää kapulan nostoa ja tekniikkaa. Intoa löytyy Nipsulta hienosti.

Taikan kanssa ei otettu tänään mitään. Kaukoja ja merkkiä ollaan tehty. Nyt Taika saa jäädä jouluun asti joululomalle, vuosi on ollut sen verran kisojen ja treenien täyteinen että kyllä se sen ansaitseekin! Joulun jälkeen aloitetaan taas jos ja kun meinataan oppia EVL-liikkeet ensi kevääksi.

Pitkiä lenkkejä ollaan tehty, pakkastakin on ollut viime päivinä mukavasti. Ninja söi huonosti su ja ma. En ymmärrä mikä sillä oli, edes kalakeitto ei kelvannut. Herkut maistui ja oli oma pirteä itsensä. Annoin tehobaktia ja se syötiin kyllä hyvällä ruokahalulla. Eilen söi ruuan jo normaalisti. Lahjoja on paketoitu ja Ninja haluaisi kovasti auttaa. Taikaa ei moinen kiinnosta, sen suuri himo on suklaa. Varsin vaarallista ja joka joulu pitää vahtia tarkasti ettei suklaa ole sellaisissa paikoissa mihin Taika ylettyisi. Koirille on ostettu joululahjoja ja paras taitaa olla Kivikylästä haetut luut, kuten viime vuonnakin.