Mitä osaisi sanoa meidän kisoihin valmistautumisesta. Treenasin joka päivä pari-kolme liikettä kerrallaan. Lyhyitä pätkiä leikkien.

581846.jpg

Taika Ulvilan möllikisoissa.

Eilen siis koitti se päivä, odotetut ja kammotut kisat...Jännitin kamalasti koko päivän enkä saanut oikein nukuttuakaan. Nukuttiin sit iltapäivällä vähän Ninjan kanssa ennen kisoja.

Oltiin UPK:n kentällä n. 17.15. Kisat olivat Satakunnan Kanakoirayhdistyksen järjestämät. Ninja oli suoritusvuorossa kolmantena ja Taika toisena avoimessa. Kuuden aikaan aloiteltiin. Kehäänmeno sujui hyvin. Luoksepäästävyydessä vapautin Ninjan ja se meni vähän vastaan. Paikallamakuussa meni hyvin maahan ja pysyi kauniisti maassa skarppina mua katsellen. Mitään suurempia levottomuuksia ryhmässä ei ollut. Pari koiraa nousi seisomaan ja Ninjan vieruskaveri hiukan katseli Ninjaa, muttei häiritsevästi. Kahden kympin kanssa tultiin kehästä.

Seuraamiset oli aika perushienoa. Loistava kontakti. Kytkettynä seuraamisessa eka perusasento oli pikkasen hidas. Loput sitten mokaili ohjaaja tehden käännöksiä kaarroksina ja kävellen epämääräisesti vinoon. Miten siinäkin onnistuu kun ei edes kato koiraa...

Maahanmenossa ei ongelmia. Maahanmeno ja seisominen otettiin peräkkäin kuten vähän pelkäsinkin. No, seisomisessa ei ollut ongelmaa, mutta oli pakko kääntyä katsomaan menikö oikeaan asentoon. Sinnehän se jäi seisomaan. Luoksetulossa lievä törmäys, itse en kyllä huomannut mitään. Estehyppy meni hienosti.

Kokonaisvaikutuksesta rokotettiin piste mun mokailujen vuoksi. Koira toimii kuulemma loistavasti ja se osaa, mun pitäis luottaa siihen enemmän.

Ennen kehäänmenoa näytin Ninjalle lelua ja Denta Stixiä. Kehästä lähdettäessä sitten leikittiinkin oikein kunnolla ja pitkään. Ja lopuksi namit. Moikattiin 8-viikkoista aussiepentu Tellervoa. Oikein suloinen tyttö.

Pisteet: 10/10/9/9/10/9/10/10/9. Yhteensä 191 p, KP ja sij. 1/13. Tuomarina siis Tiina Heino. Kuulin jälkeenpäin miten meni. Oltiin Taikan kanssa kehässä palkintojenjaon aikaan. Taitava pentu!!

Seitsemän aikoihin Ninja pääsi kotiin ja otin Taikan. Ennen luokan alkua otettiin Millan ja Oona-bortsun kanssa 2 min paikallamakuu. Kiitoksia avusta. :-)

Luokka alkoi arvioituun aikaan, eli kahdeksalta. Tuomarina meillä oli Ilkka Sten. Makuuseen tuli kaikki 8 koiraa samalla kertaa. Jossain vaiheessa Taikan vieruskaveri tuli piiloon kuulemma varsin vauhdikkaasti. Hienosti T oli silti pysynyt, JES!

Suoritettiin toisina. Tehtiin jotain temppuja ennen kehää. Seuraaminen meni vähän tohottamiseksi. Ei normaalia seuraamista. Juoksuosuudessa kontakti katosi aluksi ja kävelyyn siirtyessä eteni vähäsen kun ei ollut skarppina. Maahanmenossa tuomari sanoi "sinne se putos kuin eno veneestä". Luoksetulo meni hienosti. Kommentit oli "pysähtyi kuin ladon seinään". Seisomisessa kehän laidalla oli joku juttu mitä Taika jäi katsomaan. Oli ottanut jonkun askeleen. Ennakoi istumisen niukasti. Kun sanoin käskyä, Taika oli jo menossa istumaan. Noudossa taas istu-käskyä annettaessa meni eka maahan. Ehdin jo sanomaan olevani valmis ja oli pakko sanoa "eiku ei sittenkään". Haukahti kapulalle mennessä...En tajua miten saan sen pois. Ilkka tykkäsi silti meidän iloisesta noudosta eikä vähentänyt pisteitä. Ensi viikon tuomari ei kyllä armoa tossa anna. Kaukot normaalisti, vaihdot nopeat ja hienot. Estehyppy, huhhuh...Hyppäsi vasta toisella ja teki jojohypyn. Eli nollille meni. Tehtiin kehän laidalla ennen meidän suoritusta hyppyä ja Taika teki saman. Ei olis pitänyt treenata. Vaikea arvata mitä treenataan seuraava viikko...Kokonaisvaikutus oli 10 ja tuomari sanoi "Hienon näköistä iloista menoa, ilo katsella".

Pisteet: 10/9/10/10/9/10/10/0/10. Yhteensä 176 p ja sij. 2/8.

Enempää tyytyväisempi en voisi olla (paitsi Taikan hypyn osalta). Molemmat tekivät ykköstulokset, loistavaa! Vielä kun itse opettelisin ohjaamaan. Sain noottia molemmissa kehissä. Loistavat koirat! Molemmilla eka startti luokassa ja hienosti alkoi. Tästä on hyvä jatkaa.

Kotona oltiin kymmenen jälkeen. Lupasin antavani koirille maksalaatikkoa jos hommat tehdään hyvin. No, Napsu varasti oman osansa pöydältä kylmänä (miten osasikin ottaa puolet). Loput lihapullat myös syötiin. Taikalla kisa tasan viikon päästä. Tänään levätään ja huomenna alkaa treeni.