Vihdoin tuli kunnolla lunta! Tytöt tykkäävät lumesta kovasti ja Taika tapansa mukaan suorastaan kyntää lunta nenällään. Päivisin Ninja kuulemma auttaa lumen kolaamisessa ja keksii kaikkia omia juttuja. Se osaa kyllä viihdyttää itseään.

Eilen treenattiin Ninjan kanssa kosketusalustaa. Alustana oli hiirimatto, hyvä keksintö. Se ei luista alta pois. Pienempi kuin edellinen matto, mutta kätevämpi. Etutassut alustalle ja palkka. Tässä voi mennä aikaa, poukkoileva innokas koira ei ole helpointa saada matolle. Paljon toistoa joten eiköhän se siitä.

Tänään otettiin pieni treenipätkä ulkona molempien kanssa. Ninja treenasi ennen lenkkiä ja Taika jälkeen. Taikasta on kiva ottaa hieman kierroksia pois, Ninja osaa keskittyä hyvin joka mielentilassa. Ensin stoppeja. Vakiopuskaa oli lumen alta vaikea erottaa ja Ninja kiersi lintulaudan, mutta eipä tuolla väliä. Eka stoppi narupallon heitto suoraan taa ja toisella pieni odotus. Toinen stoppi oli tosi hieno! Maltoin kerrankin lopettaa ajoissa. Sitten noutoa nakkipalkalla. Heitin kapulan kerrankin niihin koemittoihin (tai ainakin lähelle) ja Nipsu haki hienosti. Kehuin kapulan nostosta ja palautuskin oli suora! Ai niin, ja heitin kapulan ja Ninja pysyi paikoillaan. Tosin se oli aika tiukan istu-käskyn alla, mutta kuitenkin. Loppuun leikittiin kauan narupallolla. Ninja on vähän hölmö kun se tykkää juosta narupallon kanssa vaikka miten kauan ja tehdä sille tapporavistuksia ;)

Taika otti ruutua vasemmalle. Matkaa n. koemitta. Ok merkillemeno, olisi voinut olla parempikin. Korjasin ja palkka merkille. Merkki liikahti kun Taika syöksyi ruutuun, ainakin se irtoaa komeasti..Näkee että se tietää mitä on tekemässä. Ajai, ruututreeneistä taitaa olla liian pitkän aikaa koska Taika löysi keskikohdan huonosti. Meni takarajalle maahan ja taisi mennä ylikin. Korjasin oikean paikan ja pysäytin. Palkka ruutuun ja ohjasin vieläkin keskemmälle. Oli keskellä mutta liikaa takana. Eli matto ruutuun. Yksi liikkeestä seisominen suorapalkalla, hieno. Merkkiä pariin kertaan, kissa hieman häiritsi (merkki oli sen mielestä tooosi kiinnostava) mutta saatiin onnistuneita aikaan.

Loppuun istuminen molempien kanssa. Tein rituaalit, joilla erotetaan paikallamakuu istumisesta ja kävelin n. 15 m päähän. Aikaa ehkä minuutti, ei ollut kelloa mutta arvioin. Kissalla oli joku kumma hepulikohtaus ja se juoksenteli ja pomppi koirien takana. Ninjan kissa, joten piti Ninjan vähän vilkuilla. Ei häiritsevästi, en joutunut huomauttamaan. Taikaa katti ei kiinnostanut. Kissa rauhoittui ja meni rappusille. Palkka puolivälissä ja toinen puoli minuuttia meni upeasti! Kumpikin tikkana katseli mua.

Tänään oli Ninjan viimeinen antibiootti. En oo varannut aikaa Sirpalle, koska Ninja näyttää olevan jo normaali itsensä. Se syö reippaasti ja ruokakupille ei tarvitse vapauttaa kahta kertaa. Katsotaan jos tulee syömisongelmia niin varataan uudestaan aika. En viitsisi jälkitarkastuttaa koska nukutus on kuitenkin aina riski. Ninjasta kyllä näkee jos nielutulehdus uusii.

Illalla sisätreeneissä treenattiin vähän hiirimattoa, kaukoja, luoksetulon pysäytystä ja paikallaoloa. Menee aika hyvin toi mattohomma jo ja molemmat etutassut kauniisti matolle. Monta toistoa, Taikakin olisi vähän halunnut osallistua. Luoksetulon pysäytyksessä huomasin yhden mullistavan asian. Ninja reagoi käsimerkkiin paremmin kuin suulliseen käskyyn! Heitän lelun siis alakautta ja tein testin. Pelkässä suullisessa Ninja tassutteli, käsimerkillä se stoppasi niin että tassut liukui parketilla. Hassua, mutta jos toimii niin pitää alkaa treenaamaan. Kaukoja normaali avo-sarja ja ylimääräinen istuminen ja siitä palkka. Toisella eka nousu ja palkka. Vaihtaa kauniisti. Paikallaolon aikana tehtiin Taikan kanssa kaukoja ja yksi liikkeestä maahan, hienoja. Ninja tuli luo vähän ajan päästä, en tiedä miksi mutta vein takaisin ja uusiks. Palkkaa tuli n. minuutin välein ja meni hyvin.

Iltaruoka maistui Ninjalle. Pari päivää oon jo sekottanut nappuloita joukkoon ja tänään annoin pelkkää nappulaa. Hyvin maistui, hotki entiseen malliin ja röyhtäisi päälle, sika ;) Ruokahalu on siis palannut entiselleen.