Unohdin mainita viime kirjoituksessa sen tärkeimmän eli tunnarin! Ninja toi väärän kerran :( En ottanut paineita siitä silloin, koska teki seuraavalla toistolla ihan oikein. Perjantain treeneissä kuitenkin ongelma toistui. Saatiin avustaja viemään tunnarit ja ekalla Ninja toi väärän, käskin hakemaan uudestaan ja toi oikean. Seuraavalla toistolla ok. Nyt alkoi vähän huolestuttamaan, että onko meille kehittynyt the tunnariongelma, jota on erittäin ärsyttävää korjata..Ninjalla tuntuu olevan liikaa energiaa, sillä se haisteli suu auki ja vissiin nuppi ei kestänyt kun oli pakko ottaa väärä. Tunnarit tehty kunnon lenkin jälkeen, mutta ei tunnu väsyvän. Pitää vain opettaa taas haistelemaan rauhallisesti, sillä Ninjan eikä mikään muunkaan koiran viretaso ole säädettävissä on-off-napilla.

Lauantain kotipihatreeneissä paneuduttiin ongelmaan. Heitin kaikki meidän tunnarit keskelle pihaa ja oma sinne joukkoon. Tehtiin viisi toistoa. Joka kerralla haki oman hienosti. Ja tänään treeneissä toi oikean?! Mitäköhän sen päässä liikkuu.

Perjantaina ja lauantaina treenattiin muutakin. Pe tehtiin idari, suorapalkat istumisesta ja seisomisesta. Ohjattua vasemmalle 5 toistoa namialustoilla, hienosti meni. Lauantaina ruutu oikeelle viis toistoa. Kolme suorapalkalla (lelu ruudussa valmiina) ja kaks tyhjää. Tyhjät myös ok, jää tosin vähän vasempaan reunaan. Lelu siis oikeaan reunaan. Luoksetulomerkit häiriönä, ei reagoinut niihin mitenkään. Tehtiin n. 1 min p.istuminen, ok. Kaukojen ekoja nousuja pitkältä matkalta. Teki vaihdot hyvin, matkaa yli 20 m. Palkka takana, jonne vapautin suoraan.

Sunnuntai aloitettin lenkillä Marian, Pipan ja Rokin kanssa. Ninja ja Rokki leikkivät lähinnä keskenään ja juoksentelivat paksussa lumihangessa. Loppulenkistä Ninja ärsytti Pippaa painamalla leuan sen niskaan ja siitä tuli rähinä, joka saattiin nopeasti lopetettua ja tytöt unohti jutun nopeasti.

Lähdettiin suoraan treenaamaan Friitalaan. Kuten tavallista, vedin ensin omat ryhmäni ja sitten Ninja pääsi itse treenaamaan. Aloitettiin p.oloilla. Ensin istuminen puol minuuttia ja makuu 3 minuuttia. Molemmat meni hyvin. Makuussa Mari kävi kiertelemässä, eikä Ninja reagoinut mitenkään. Seuraavana tunnari, joka meni täysin päinvastoin mun odotuksia. Lähti rauhallisesti, haisteli kaikki ja toi nätisti oman. Ehkä reilun tunnin riehumislenkillä oli vireeseen jotain positiivista vaikutusta..Seuraavana metsku, jossa Ninja oli hidas..Blaah. Toi kuitenkin vihdoin palikan. Vissiin vieras metsku oli ällö ja kylmä. Vikana kaukot, jotka Ninja teki muuten nätisti lukuunottamatta että se vilkuili vieressä leikkivää dalmista pari kertaa. Vapautin takapalkalle.