Käytiin taas vähän kisailemassa. Taika siis avoimessa luokassa. Aamulla heräsin ennen kahdeksaa, kun jännitti. No, kasattiin kamat reppuun ja lähdettiin Ulvilaan. Perillä oltiin n. 11 aikoihin.

Ensin jätettiin Ninja Susannalle, josta Ninja meni mätsäriin. Sitten mentiin UPK:n kentälle. Taika oli aika rauhallinen odotteluajan. Odoteltiin 2 tuntia.

Vihdoin yhden aikaan luokka aloitettiin, jännitti ihan älyttömästi. Ennen kehää otetiin lyhyt paikallaolo monen koiran kanssa. Kehäänmeno sujui hyvin. Oltiin ensimmäisinä suoritusvuorossa eli Taika makasi reunimmaisena. Kun käveltiin kehästä ulos, vilkaisin taakseni ja tuomari huomautti siitä. Koko 3 min ajan (tuntui ikuisuudelta...) Taika pysyi kauniisti maassa. Tuomari piti pitkän sepustuksen vilkaisusta ja että siitä voitaisiin sakottaa. Mutta kun koira makasi paikoillaan kympin arvoisesti, niin 10 saatiin. Hetki käytiin kehän ulkopuolella syömässä lihapullia ja sit alotettiin. Seuraaminen ei ollut yhtään normaalia, aika kamalaa. Taika oli väsynyt kuumasta ilmasta, eikä ollut normaali itsensä. Katsoin koko ajan maahan ja tuomari sanoi että painostin koiraa katseellani ja vähensi siitä pisteitä. Jännitti hirveesti ja näytin kuulemma siltä että listin koiran kohta. :D Seuraaminen on muutenkin nyt vaiheessa. Liikkeestä maahanmenossa ei ollut mitään ongelmaa. Molemmissa jäävissä liikkeissä oli aika pitkä aika koiran vierellä ennen sivulle-käskyä, hyvä ettei Taika ennakoinut. Luoksetulo oli ihan pohjanoteeraus. Maassa oli merkki jota Taika luuli namiksi ja kun käännyin, se oli noussut seisomaan ja haisteli sitä. Huomasin jo kun jätin Taikan, että se katsoi merkkiä kiinnostuneena. No, Taika lähti kuitenkin reippaasti. Annoin käsimerkin ja se oli kuulemma pysähtynyt ehkä sekunniksi (itse en huomannut mitään), mutta lähti luo ilman käskyä. Olis varmaan pitänyt antaa toinen käsky mutta olin jotenkin niin hämmentynyt etten tajunnut. Johtuikohan seisomaannoususta että koirakin meni vähän sekaisin. Ihme kyllä saatiin siitä pisteitä. Liikkeestä seisomisessa tais seuraaminen olla huonoa ja siitä vähennettiin puoli pistettä. Muuten oikein hyvä pysähdys. Noudossa tuomari oli heittokohdasta tarkka ja onnistuinkin heittämään aika hyvin. Taika laukkasi edestakaisin, muttei haukahtanut. Ei varmaan jaksanut kun oli niin kuuma, mutta hyvä näin. Kaukot oli hienot. Hypyssä ei ongelmia, jes. En enää muista edes mitä tuomari sanoi kokonaisvaikutuksesta.

Pisteet: 10/8½/10/5/9½/10/10/10/10. Yhteensä 180 p, KP ja sij. 1/7.

Paikallamakuuseen olin oikein tyytyväinen. Muuten olisin toivonut reippaampaa menoa, mutta ymmärretään kuumuuden takia. Ei me keskikesällä voitais kisatakaan. Toivotaan parin viikon päähän vähän viileämpää ilmaa.

Ninja oli Susannan pikkusiskon kanssa mätsärissä hienosti lapsi ja koira-kilpailun ykkönen. Ninja oli käyttäytynyt koko matkan mallikelpoisesti, hienoa.

Pari kuvaa match show'sta, kiitokset Susannalle :)

IMG_1461.jpg

IMG_1470.jpg

IMG_1465.jpg