Eilinen päivä meni messarissa ja tuli osteltua koirille kaikenlaista. Kiitoksia matkaseurasta! Ilta menikin sitten pikkujouluissa, koirat saivat myös piparimaistiaisia ja muuta kivaa.

Tänään olin niin väsynyt 12 tunnin yöunien jälkeen etten jaksanut tehdä mitään erikoista. Ninjan kanssa koitin kokonaista noutoa, tosin vein kapulan. Kaksi toistoa, toinen parempi. Molemmissa oli hienosti vauhtia ja tämä alkaa olla lähellä sitä hullumaista vauhtia mitä haenkin. Denta stix palkkana oli aika houkutteleva. Tekniikka kärsi hieman kun Ninja ekalla toistolla joutui nostamaan kahdesti ennen kuin kapula pysyi suussa. Sitten ruutua monta toistoa. Läheltä haettiin seisomisen oikeaa paikkaa. Ekalla Ninja varasti, mutta tajusi ennen käskyäkin palata itse takaisin sivulle. Välillä tuli pieniä virheitä joista joutui korjaamaan. Loppuun vähän seuraamista joka oli yllättävän laimeaa tänään. Yritti edistää ja asento matalalla.

Taikan kanssa otettiin tänään treeniä lähinnä leikin muodossa. Istuin rappusilla ja käskin Taikan muutaman kerran ruutuun ilman vihjesanaa ja käsimerkkiä. Hienot maahanmenot matolle ja sen jälkeen sai tulla hakemaan multa palkkaa. Merkkiä otettiin samaan tyyliin. Parilla ekalla kerralla meinasi lähteä ruutuun, huomautuksesta meni merkille. Muut toistot hienoja. Kiertämistä loppuun joka oli aluksi vähän hakusessa, mutta lähti pian sujumaan.

Tänään tuli huomattua että on noista ylempienkin luokkien liikkeistäkin jotain hyöytä arkielämässä. Tänään lenkillä Taika oli jäänyt haistelemaan jotain ja me oltiin Ninjan kanssa jo kävelty vähän pitemmälle. Kuulin mutkan takaa tulevan auton ja mietin että mitäs nyt tehdään. Yleensä lenkillä otan koirat kiinni auton tullessa vastaan. Taika oli niin kaukana ettei se olisi ehtinyt tulemaan mun luo. Otin Ninjan kiinni ja ohjasin Taikan tienreunaan ja käskin sen maahan. Hienostihan se pysyi maassa ja auto ohitettiin mallikkaasti.