Ninja teki keskiviikkona kaksi jälkeä. Toinen oli 50 askelta ja toinen 30 askelta. Namia kaksi jokaisella askeleella, myötätuuli. Jälki vanheni n. 15-20 min. Eka jälki meni hyvin, vain yhdessä kohtaa nosti päätä. Toinen jälki meni huonommin, kahdessa kohtaa erkani jäljeltä ja pyöri ennen kuin löysi takas. Annoin itse ratkaista tilanteen. En tiedä oliko haju siirtynyt. En laittanut loppupalkkaa kummallekaan jäljelle, koska Ninja rynnii muuten liikaa loppupalkalle. Loppupalkkaa voi laittaa silloin tällöin, koska koiralla pitää kuitenkin olla voimakas halu jäljestää jäljen loppuun.

Taika teki illalla merkkiä, saatiin hyviä toistoja lihapullan kanssa. Ruutua vasemmalle, matka n. 20 m. Mun ja Taikan etäisyys oli vajaa 10 m. Vein merkille. Ruudussa palkkaa alustalla, hienosti ampui jokaisella kolmella kerralla. Ninja teki merkkiä, tämä vähän hukassa. Treeniä, treeniä. Kaukoja ollaan tehty lähes päivittäin vähäsen.

Tänään mökillä Ninja teki liikkeestä seisomista, tarjosi ensin pari kertaa istumista. En noteerannut ja uusiks, alkoipa sujua. Liikkeestä istumista on kyllä vahvistettu tosi paljon. Ekaa nousua (istu) kaukoissa yli 15 m päästä, tarjosi seisomista. En hyväksynyt, annoin selkeämmän käsimerkin ja nousi. Tähän siis kiinnitettävä huomiota! Käsimerkki saa siis olla selkeämpi eikä mikään epämääräinen huitaisu, mukana ei kuitenkaan mitään body languagea. Paikallasiirtymisiä ja sivuaskelia joka suuntaan, aika makeet. Ninja teki vähän seuraamista Miron kanssa, tästä se tykkäsi kovasti!

Ninja on myös kunnostautunut uimisessa, se teki taas monta hienoa hyppyä laiturilta veteen ja ihan omalta laiturilta myös. Aika hurjalta näyttää kun Ninja hyppää, se tekee korkeat ja pitkät loikat. Kepin noutaminen vedestä on kuitenkin sille ihan ykkösjuttu ja sen jälkeen on ihana kieritellä ruohikossa ravisteluiden jälkeen. Ninja viettää siis kunnon koiran kesälomaelämää. Taika ei moisesta läträämisestä piittaa, sillä on mökillä ihan omat jutut. Alkaa lomailun kannalta vähän helpottaa kun munkin työt loppuu ensi viikolla ja perjantai on eka lomapäivä tänä kesänä.