Eiliset agitreenit menivät huonosti. Ninja oli veltto eikä sitä kiinnostanut tehdä oikein mitään. Juoksut on kohta tulossa ja Ninjan mielialat vähän vaihtelee. Ei ollut siis hyvä mieli lähteä BH-kokeeseen.

Aamulla kuitenkin lähdettiin kahdeksalta Ulvilaan. Kokeessa oli 7 osallistujaa. Tunnistusmerkinnät tarkastettiin ja kopeloitiin. Arvottiin numerot, meille tuli numero 5. Kauaa ei tarvinnut odotella. Ei mua kovasti jännittänytkään, kumma kyllä. Ninja odotteli omaa vuoroaan kiinni vähän matkan päässä kun mä katselin muiden suorituksia. Leikittiin frisbeellä hetki ja sitten tulikin meidän vuoro. Esittelyssä Ninja istui kauniisti paikoillaan. Parittomat teki tottiksen ensin eli niin mekin. Ensin kytkettynä seuraaminen. Oikein kaunista seuraamista, kontakti ei katkennut hetkeksikään, kaikki käännökset meni hyvin, loistavaa seuraamista. Henkilöryhmä vähän jännitti kun ei oltu otettu sitä koskaan. No, tässä ei kuitenkaan mitään ongelmaa ja mäkin osasin kävellä oikein ulos ryhmästä. Sitten hihna irti ja sama juttu, paitsi henkilöryhmä ensin. Taas loistavaa seuraamista! Lukuunottamatta sitä että Ninja istui vasta käskystä kun lopetettiin, tein kyllä hieman oudon käännöksen loppuun. Sitten istuminen. Luulin että jäi seisomaan, mutten viitsinyt katsoa taakse ja varmistaa. Siellä istui kuitenkin. Siitä suoraan liikkeestä maahanmeno + luoksetulo. Annoin aika voimakkaan käskyn maahanmenossa, koska ollaan tahkottu istumista niin paljon. Hyvä, suora maahanmeno. Luoksetulossa hyvä vauhti, ei törmännyt!! Kiitin Ninjaa reippaasti tämän jälkeen ja paikallaoloon kävellessä mulla olikin pussaileva kenguru vierellä. Paikallaolossa ei mitään ongelmaa, ei mennyt lonkka-asentoon.

Sitten palautetta. Tuomari sanoi että upeaa seuraamista ja suoritusta oli äärettömän hieno katsella. Ei mitään huomautettavaa ja pitää kuulemma jatkaa vain samaan malliin. Yhteistyö pelaa hyvin, ohjaan koiraa nätisti ja annan sille hyvin käskyjä. Suorituksen jälkeen tuomari oli sanonut että lisää tällaisia suorituksia ja kysynyt että mistä saisi itsellekin tuollaisen koiran ;) Mentiin suorituksen jälkeen metsään leikkimään frisbeellä ja Ninja sai denta stixiä.

Kaupunkiosuus oli Ulvilan keskustassa. Käveltiin matka, jossa ensin auton ovi paukahti kiinni ja auto käynnistettiin. Ninja katsahti sinne. Sitten hölkkääjä, jota vilkaisi myös. Autosta kysyttiin neuvoa, Ninja ei reagoinut. Vastaantulevaan koiraan ei reagoinut. Liikennevaloissa (tässä kesti kauan!) meidän viereen tuli joku mummeli ihmeellisen laitteensa kanssa jota Ninja katsoi ihmeissään. Suojatien ylitys ja pyöräilijä tuli takaa ja soitti kelloa, Ninja hätkähti. Pyöräilijä kääntyi ja tuli takaisin soittaen kelloa, Ninja ei reagoinut. Henkilöryhmässä kätellessä olis tehnyt mieli mennä moikkaamaan ihmistä, mutta oli kuitenkin rauhallinen. Tolppaan kiinni jätettäessä jätin kuten piilopaikallaoloon. Ei ollut reagoinut ohittavaan koiraan ja näin piilosta Ninjan toisen korvan eikä se liikahtanut mihinkään. Hain Ninjan tolpasta jossa se makasi nätisti valppaana ja käveltiin takaisin lähtöpisteeseen. Tuomari sanoi kokeemme olevan hyväksytty ja kehui meidän suoritusta ja sanoi miten Ninjasta näkee että se tosiaan tykkää tästä touhusta.

Pinssi tuli siis ja eka merkintä pk-kilpailukirjaan, tästä on kiva jatkaa! Päivä oli rankka ja takastullessa nukuttiin molemmat, Ninja mun sylissä.