En tiedä minkä takia blogin heinäkuu näyttää ihan kauhelta firefoxilla, katsokaa IE:n kautta..

Taika treenasi tänään ensin seuraamista. Kamalaa tohotusta ja edistämistä. Leikittiin vähän pallolla ja tehtiin pikkasen askelia. Seuraamisen saisi laittaa kokonaan uusiksi, se on nyt ihan kauheaa. Nyt ei voi, joten ehkä sitten myöhemmin. Sitten pari liikkeestä istumista, kaikki hyvät. Sitten tehtiinkin sitä reagointiharjoitusta. Vietiin yhdessä namit n. 15 m päähän ja vapautin Taikan ensin syömään namit. Sitten pysäyteltiin kesken matkan ja vapautin maahanmenon jälkeen nameille. Kahdella toisella kerralla vasta toisesta käskystä maahan koska annoin käskyt "seismaahan". Kolmannella kerralla annoin käskyt "seis, maahan" ja meni heti maahan. Tulikohan opittua jotain, hmm..Sitten kaukoja, matkaa n. 10 m. Ensin vaihdot istu-seiso ja seisomisesta palkka lensi. Sitten vaihdot istu-seiso-maahan-seiso-istu. Maahanmeno olisi saanut olla parempi, mutta eipä tuo mitään. Taikalla on kuitenkin kaksi peruuttavaa vaihtoa. Muuten tosi hieno. Sitten tunnari. Kapulat ympyrässä pitkittäin ja matkaa n. 10 m. Avustaja vei kapulat. Oon yrittänyt pyytää mahdollisimman monia eri avustajia. Oma klo 11 kohdalla. Kapuloille oli hillitön vauhti. Haistelu oli upeaa. Taika haisteli kaikki läpi ja otti oman suuhun, mutta...Se jäi seisomaan kapuloiden viereen oma suussa, nyt tämä kehuminen kostautuu...Sanoin uudestaan "ota" ja tämä oli _suuri_ virhe, koska Taika luuli että oli ottanut väärän ja haisteli uudestaan kapula suussa. Aloin kehua ja Taika toi oman mulle. Tämä pitää korjata simppeleillä parin kapulan erotteluilla, jossa panostetaan erityisesti kapulan tuontiin ilman kehumista.

Mietitäänpäs voittajan liikkeet läpi.

Paikallamakuu: Valmis, menee rutiinilla. Harjoiteltu liian vähän muiden koirien kanssa, eipä olla taidettu sitten Harjavallan kisojen maata rivissä...

Seuraaminen: Huonoa. Istuu helposti tempoa muutettaessa hitaaseen ja askeleissa myös jos en ole tarpeeksi nopea. Askeleet vasemmalle menee paremmin kuin oikealle. Paikallasiirtymiset ihan ok, jos osaan itse toimia oikein. Muuten alkaa vatkaamaan edestakas.

Liikkeestä istuminen: Valmis, istuu nopeasti. Muista itse että se käsky on istu eikä is-tu. Taaksemenoa tehty liian vähän.

Luoksetulo: Hyvä, mutta seisominen saisi olla parempi. Tätä treenattava. Vauhti ihan kiva.

Ruutu: Aika vahvalla pohjalla. Hakee ruudun hyvin, mutta ohjaajalla tulee olemaan vaikeaa sovittaa käskyt. Paikka ruudussa mene lähes arpomalla, koska en osaa pysäyttää oikeassa kohtaa. Luoksetulo hyvä, mutta tulee aika haipakkaa ja edistää hillittömästi. Helposti nollaliike meille.

Hyppynouto: Valmis. Ei ongelmia.

Metalli: Muuten hyvä, mutta palautus hidas.

Tunnari: Haistelee hyvin, mutta ylläoleva ongelma. Oikeaan viretilaan saaminen hyvin vaikeaa ja ei edelleenkään 100 % varma ettei ottaisi väärää suuhun.

Kaukot: Valmis. Hienoa, kun ottaa huomioon miten vaikeaa tämä on ollut meille. Istu-seiso vahvistettava. Eka sarja (istu) on helpompi kuin toinen (seiso). Toisessa Taika saattaa mennä jopa taaksepäin. Menee helposti sivulta vinoon jolloin koko liike menee piloille.

Kokonaisvaikutus: Sekava?

Ninja treenasi tänään kapulan nostoa ja tuomista mulle kanapalkalla. Tätä on tehtävä paljon ja se sujuu jo ihan kohtuullisesti. Treenattiin myös vähän seuraamista lelulla ja henkiöryhmä kahdella henkilöllä. Ihan kiva.