Tänään oltiin treeneissä.

Koiria oli sen verta vähän että otin Taikankin mukaan. Kaksi muuta koirakkoa meidän lisäksi niin ehti mukavasti tekemään juttuja.

Kahden koiran kanssa treenaaminen onnistui hyvin, toinen odotti hihnassa sen aikaa kun oli toisen vuoro. Pientä kateellisuutta oli ilmassa ja Ninja vilkuili kerran syökö Taika sen namit ja Taika kuumui Ninjan narupalloleikeistä. Mutta eipä sen kummempia.

Ensin otettiin EVL-paikallaolon alkua ja loppua. Eli omalla vuorolla istumaannousua ja maahanmenoa. Nipsu otti ensin ja ei mitään ongelmaa, hieman hitaasti meni maahan mutta sen on tiedossa. Taika ennakoi maahanmenoa pari kertaa, eli tätä on treenattava. Sitten liikkeestä maahanmenoa, BH - ja tokotyylillä. Eli liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo ja tavallinen AVO-liike. Taika aloitti ja ei huomautettavaa. Kiva kontaktikävely ja maahanmeno. Luoksetulossa tuli ensin vinoon mutta korjasi itse. Toisella meni persus edellä maahan, mutta nopeasti kumminkin. Nipsu teki kauniisti, näen silmäkulmasta miten se stoppaa heti käskyn saatuaan ja menee maahan ja saikin tästä kiitosta. Luoksetulossa se törmäsi hieman. Tokoliikekin meni hyvin taaksemenoineen. Sitten ruutua ja lähdettiin ulos. Matka oli ehkä vähän yli puolet koematkasta. Nipsu aloitti, ruudussa oli alustalla namia. Haki ruudun hyvin ja meni kivaa vauhtia. Toisella samanlainen, mutta namien syömisen jälkeen käskin maahan ja hyvin menikin. Taika sai ottaa EVL-ruutua. Ninja piti tosin aika suurta meteliä kun Mari piti sitä Taikan harjoituksen aikana. Merkillemenot ok ja palkka sinne. Ekalla ei löytänyt ruutuun, ei tajunnut ja tuli mun luo. Vein takaisin merkille ja lähetin, meni vähän epäröivästi oikealle, mutta sitten hokasi että ai niin tää on tää juttu ja meni ruutuun. Alustalla oli namia. Toinen samanlainen ja hienosti meni. Sen jälkeen otettiin pelkkiä merkillemenoja Taikan kanssa, koska Taika liikkuu seis-käskyn jälkeen. Huomasin että jos en sano seis-käskyä ajoissa, Taika menee liikaa vasemmalle. Neuvoksi saatiin vahvistaa merkin oikeaa paikkaa. Sisälle takaisin ja otettiin ruudussa maahanmenoa. Nipsu aloitti ja jätin sen seisomaan ruutuun, kävelin parin metrin päähän ja käskin maahan. Hyvä. Toinen samanlainen, mutta kyynärät jäi maahan, kuumui liikaa lelupalkasta. Toisella käskyllä meni kokonaan maahan. Taika otti niin että olin EVL-lähetyspaikassa, eli ei kohtisuoraan ruudusta. Kaksi toistoa, hyvin meni kumpainenkin. Lopuksi paikallaistuminen. Laitoin molemmat koirat istumaan samaan aikaan ja käväisin pari kertaa ulkona kääntymässä. Hyvin pysyivät. Palkkasin myös pariin kertaan. Juniori piti palkata ensin, huomasin kerran kun palkkasin ensin Taikan niin siirsi pikkasen toista etutassua. Loppupalkkana iso narulelu johon molemmat saivat iskeä kiinni samaan aikaan.