Vuosi 2007 oli kirjaimellisesti ikimuistoinen, kasvis palkitsi Taikan vuoden Ikimuistoksi.

Paljon tuli saavutettua ja jotain jäi saavuttamattakin, ehkäpä sitten ensi vuonna..

Tavoitteet vuodelle 2007 olivat (saavutetut tummalla)

Taika:
- tokossa TK2 + VOI1 & nuorten VOI SM-07
- näyttelykäynti
- tokoilu säilyy kivana harrastuksena
- treenata voi-luokan liikkeet kuntoon

Ninja:
- tokossa alokasluokan ykkönen, mielellään avoimenkin
- enemmän tai vähemmän näyttelyitä, riippuu mikä arvio saadaan neidistä
- treenata esineruutua ja jälkeä
-
tokoilu säilyy kivana harrastuksena

Muuten toivotaan koirille paljon terveyttä.

Taikan tokotavoitteet toteutuivat reilusti yli odotusten. Toukokuun aikana käytiin kolmessa avokisassa ja kaikista ykköset ja niiden mukana TK2. Pitkin vuotta opeteltiin voittajaluokan liikkeitä ja elokuussa startattiin eka kisa. Tuloksena ihan mukava VOI3. Syyskuun alusssa oli nuorten SM-kisat missä kisattiin harmaana päivänä toinen voittajaluokan kisa. Tunnarin harmittavasta nollasta huolimatta ylitimme itsemme kovatasoisessa 10 koirakon joukosta ja saimme ensimmäisen sijan kivalla ykköstuloksella. Siirto erikoisvoittajaluokkaan - en edes miettinyt sitä vuoden alussa. Näyttelykäynti jäi käymättä, mutta ensi vuodelle niitä on katsottuna muutamakin. Toko on molempien mielestä edelleen kivaa ja löydettiin mukava treeniryhmäkin vuoden lopussa. Tästä on hyvä jatkaa.

Ninja sai ensimmäisen ykkösensä toukokuussa komeilla pisteillä ja samoin kaksi seuraavaa. Toinen kisa oli kesäkuussa ja kolmas heinäkuussa SM-kisoissa. Ninjan suoriutuminen oli loistava isossa koira - ja ihmismassassa, vieraassa autossa ja vieraassa häkissä. Päivä oli sateinen ja lopulta helteinen. Ninjan keskittyminen oli loistava ja virheet olivat lähinnä ohjaajan tekemiä (kuin kaikissa muissakin kisoissa). Avoimen ykköstä ei saatu, syksyllä saatiin AVO3 kun tyhmä ohjaaja meni väärän liikkurin kisaan. Näyttelyitä käytiin kaksi, tuloksilla EH ja karvattomana H ja todettiin että Ninja on vielä aika kehittymätön, hyvärakenteinen kylläkin. Karvaa ja massaa sais tulla enemmän. Tuon esineruudun ja jäljen treenauksen kursivoin, koska se toteutui vain osittain. Jälkeä tehtiin keväällä hyvässä tahdissa, mutta kesällä se hiipui ja syksyllä tehtiin jälkiä vähän. Samoin kävi esineruudulle, alkuvuodesta ja keväällä se oli hienossa mallissa mutta nyt kun treenaaminen jäi, alusta on aloittaminen. Haku tosin aloitettiin ja Ninja osaa siitä jo vähän alkeita. Ninja ja minä nautimme edelleen tokosta ja yhdessä tekemisestä.

Agia tuli myös molempien kanssa tehtyä hieman, mutta se ei kuulunut tavoitteisiin.

Terveyden kursivoin myös. Tammikuussa Taikan päästä leikattiin pois patti ja siinä meni jonkin aikaa toipua. Ninjasta tutkittiin lähes kaikki mitä siitä on tutkittavissa ja hienoin tuloksin. Nyt loppuvuodesta tuli tämä Ninjan nielutulehdus. Mutta mitään suurempia sairauksia ei ole ollut.

Vuoden 2008 tavoitteet

Taika:

- tokossa erikoisvoittajaluokan liikkeiden opettelu, EVL:n korkkaus ja mieluusti EVL1
- näyttely(itä)
- toko säilyy kivana harrastuksena
- agia ja uusia temppuja mielenvirkistykseksi
- jälkeä huviksi

Ninja:

- tokossa siirto voittajaluokkaan (AVO1)
- voittajaluokan liikkeiden opettelu
- toko säilyy kivana harrastuksena
- agilityn aloittaminen kunnolla
- näyttely
- pk-lajin valinta ja sen säännöllinen treenaaminen!
- jos lampaita pääsis katsomaan

Ja paljon terveyttä!

Ohjaaja lupaa olla ahkera opiskelija ja jos mahdollista, vierailla vepe-treeneissä.