Samaa koulua käydään Ninjan kanssa, joten samalla tasolla ollaan ;)

Tänään mentiin siis ensimmäistä ja viimeistä kertaa tänä vuonna TVA Porin treeneihin. Joulutauko alkaa näes. Aina on ollut jotenkin niin kiire ettei ole ehtinyt, vaikka jäseniä ollaan oltu seuran perustamisesta lähtien.

Treenit oli betonipohjaisessa lämmittämättömässä hallissa, Ninja sai odotellessa istuskella maton päällä. Ryhmässä 4 koiraa, just sopiva määrä. Ensin otettiin ruutua. Halli on sen verran pieni että siellä ei mahtunut lähettämään kovin monen metrin päästä, matka oli vajaa 10 m. Ekalla Ninja ei ymmärtänyt, vaan lähti pari metriä väärään suuntaan. Kutsuin pois, vein namia ruutuun ja onnistui. Toisella kerralla samanlainen ja stoppi namien syönnin jälkeen. Hyvin meni. En vaan ollut tajunnut että ruutuakin treenataan tämän tasoisessa ryhmässä ja en ymmärtänyt ottaa mattoa mukaan. No, ensi kerralla sitten muistan ottaa. Sitten nouto. Vein kapulan taas ja hyvällä vauhdilla kapulalle, ravasi takaisin. En mahtunut peruuttamaan yhtään ja laitan hitaan palautuksen sen ja lyhyen matkan piikkiin. Sitten hyppy. Otettiin ensin kokonainen hyppy. Mitään muuta huomautettavaa ei ole kuin että istuminen oli normaalia hitaampi. Ninjan pitäisi kuulemma irrota enemmän, joten otettiin sitten irtotamisharjoitus. Kun Ninja oli hypyn päällä, heitin namin kauas eteen ja vapautus. Viimeisenä liikkeestä seisominen ja liikkeestä maahanmeno. Molemmat muiden silmiin täydelliset, ei mitään huomautettavaa.

Alkuun Ninja käyttäytyi aliarvoisesti. Ennen treenejä se piippasi ja halusi moikata kaikkia koiria. Ollaan käyty kyllä hävettävän vähän missään ohjatuissa treeneissä. Mutta kun päästiin halliin sisälle, se rauhoittui heti. On kyllä ilo treenata Ninjan kanssa. Sillä on täydellinen vire päällä, se on rauhallinen mutta koko ajan valmis hommiin. Koko tunnin se katsoi mua onnellisena korvat pystyssä häntä heiluen kysyen mitä seuraavaksi tehtäis. Muita koiria se ei vilkaissutkaan. Taitava pieni koira.

Treenien jälkeen Ninja sai vähän moikata Tellervo-aussieta. Tellervo on kyllä huomattavasti Ninjaa isompi, vaikka onkin vajaa vuoden nuorempi.

Eilen tehtiin jotain pientä. Molempien kanssa seuraamista. Ninja stoppeja ja Taika merkkiä. Pimeässä Ninja sai vähän hakea mun hanskaa, näkemällä ei taatusti hanskaa kertaakaan löytänyt. Vain kerran Ninja pyöriskeli yhdessä kohtaa eikä löytänyt esinettä lainkaan. Eipä mikään ihmekään, se oli kuusen oksalla. Muuten hanska tuli nopeasti takaisin joka kerta. Toivoisin työskentelyyn nopeutta lisää, Ninja oikeastaan kävelee aluetta läpi. Mutta tämä olikin nyt tällaista hauskuuttelua, ei mitään "kunnon" treeniä.