Ajattelin järjestää Taikalle jotain tekemistä, kun Ninjalla olisi huomenna tokokisat ja Taika joutuisi olemaan koko illan yksin. Lähdettiin katsomaan agitreeneihin.

Hieman pohjustusta. Taikan kanssa ei siis ole koskaan tehty agilitya, paitsi joskus satunnaisesti kokeiltu esteitä.

Muut ryhmän jäsenet olivat treenanneet esteitä vähän enemmän, joten sovelsin harjoitukset meille sopiviksi. Ensin oli radanpätkä suora putki, hyppy ja kaksi hyppyä vierekkäin. Putken tein kaksi kertaa niin että Taika näki mut toisessa päässä. Aluksi se haisteli putkessa ja meno oli hidasta. Kolmannella kerralla se lähti jo kehotuksesta. Tehtiin kerran hyppy, jotta Taika tottuisi hyppyesteeseen. Taika hyppäsi kaksi hyppyä peräkkäin ja suoraan A-esteenkin, mikä ei ole kyllä kovin suvaittavaa mennä esteitä ilman lupaa. Sitten tehtiin se rata eli harjoiteltiin vähän ohjausta. Itse en tosiaan ole mikään guru ja en ymmärrä ohjaamisesta paljoakaan. Taika meni kuitenkin upeasti ja korjasi mun virheitä. Toisella kerralla harjoiteltiin vähän valssaamista. Kaikki virheet mitä oli tuli multa. Taikan tosi luja vauhti yllätti ja siitä näki että sillä on tosiaan palo tähän hommaan. Sitten harjoiteltiin vähän keppejä. Muutaman kerran meni pieleen ja Taika meni väärästä välistä. En osannut ohjata sitä kunnolla, koska vauhti kiihtyi niin lujaksi ja se meni siksi pari kertaa väärästä. Lopuksi otettiin rengasta matalalta ja sen Taika osasi heti.

Ehkä me ei koskaan agissa kisaamaan aleta, mutta Taikan mieliksi sitä voisi ainakin tehdä. Vauhtia sillä tosiaan riitti ja se piti esteiden hyppimisestä.