Kuten huomata saattaa, blogi on ollut vähän jäissä viime aikoina. On ollut niin paljon kaikkea muuta..Treenattu ollaan ja tehty kaikenlaista muutakin kivaa. Jos nyt jaksais taas päivitellä.

Anyway, oltiin tänään kisaamassa Ninjan kanssa pitkästä aikaa. Ohjaaja jännitti erittäin paljon, edellisestä kisasta aikaa 1,5 v ja ekaa kertaa EVL:ssa..Onneks on tollanen ihana koira, joka tsemppaa aina vaiks ohjaaja onkin ihan paskana. Luokassa oli 10 koiraa, joten aikaa meni ihan reilusti. EVL vikana, joten ei tarvinnut ihan aamulla lähteä. Kisat oli Noormarkussa Wecan hallilla ja tuomarina Ilkka Stén. Hallissa oli kylmä, kylmempi kuin ulkona ja pakkastakin jotain -12. Ninja pitikin toppatakkia kaikki odotteluajat ja otin sen pois vaan sillon kun mentiin kehään.

Ennen kisaa otin Ninjan halliin hengailemaan ja sitten mentiin paikallaistumiseen. Kaikki koirat tekivät ensin paikallaistumisen ja vasta kaikkien muiden liikkeiden jälkeen otettiin paikallamakuu, koska oli niin kylmä ettei kuutta minuuttia tarvinnut olla paikallaan. Paikallaistuminen meni nappiin, tosi hyvä.

Ekassa osiossa tehtiin seuraaminen, idari, luoksetulo ja ruutu. Otin jostain syystä Ninjan autosta pois vähän liian myöhään ja tuli kiire. Tyhmänä leikin sen kanssa vielä hetken ennen kehää ja siitäkös koira kuumui. Seuraaminen oli aika törkeää, kitisi niin että varmasti kaikki kuuli. Painoi myös ihan kiitettävästi. Ei mitään sellasta kurkku suorana-huutoa, mut sen verran että ärsytti. Pisteitä tietty siitä meni, vaikka muuten oli ihan ok. Ennen idaria otin sen sivulle istumaan ja sanoin että nyt rauhotut. Sitten menikin jo ihan hyvin. Asennot ihan ok, istumisessa annoin vähän apuja. Seuraamiseen tuloa pitää treenata, sitä Ninja mielellään ennakois. Luoksetulo meni ihan ok, niin hyvin kuin Ninja osaa. Ohjaaja oli vaan niin hermostunut ettei millään meinannut tajuta kertoa miten antaa käskyt, vaikka perään huudeltiin..Sellasta höntsälaukkaa ja pysähdykset ok. Ruutu tehtiin oikeelle. Ninja merkkas ruudun ja merkin ihan hyvin ja merkillemeno ok. Ruutuun se lähti ok, mutta sitten bongasi luoksetulomerkit (??) ja kaarsi oikealle. Sit se tajus että ahaa, se ruutu olikin tosta ja meni oikeesta sivusta sisään. Sain kuitenkin pysäytettyä sen ihan keskelle ruutua ja loppu ok.

Toisessa osiossa ohjattu, metsku, tunnari ja kaukot. Ohjatussa arvoin vasemman, harmitti heti, koska tiesin että oikee on paljon vahvempi. Meinasin tehdä ennen kehää namilla vasenta, mut päätin sitten kuitenkin olla tekemättä, olis ehkä pitänyt. Lähti siis oikealle, huusin seis ja kutsuin pois. Metsku meni muuten ok, mutta kapulan ottaminen kesti pari sekuntia jostain syystä. Ehkä oli vaan ällö ja kylmä. Tunnarissa ei mitään ihmeellistä ja kaukotkin ok.

Lopussa paikallamakuu, jossa ekalla maahanmenokäskyllä kyynerpäät jäi ylös ja käskin uudestaan maahan. Epäröi? Pitää treenata. Muuten ei mitään ihmeellistä. Lopun aikaa Ninja sai toimia kehänpurkajakoirana :)

Pisterivi:

Paikallaistuminen 10
Paikallamakuu 8
Seuraaminen 8½
Idari 10
Luoksetulo 9
Ruutu 9
Ohjattu 0
Hyppynouto 9
Tunnari 10
Kaukot 9

Pisteitä siis yhteensä 266,5 ja sij. 2/10.

Oli kivaa olla kisaamassa pitkästä aikaa, varsinkin tollasen koiran kanssa joka osaa paikkailla mun jännitystä. Ninjan kanssa voi olla aina varma, että se tekee kaikki just niin hyvin kuin se osaa oli tilanne mikä tahansa :) Ykkönen oli yllätys, koska mentiin lähinnä vaan testaamaan missä mennään. Nyt voi hyvillä mielin ilmottaa uusiin kisoihin ja viilata noita juttuja. Ehkä uskaltaa laittaa tän vuoden tavoitteeksi TVA:n. Taitava pieni auspai.