Taika otti ensin ruutua. Matka oli n. 25 m. Rajasin ruudun reunat nauhalla. Käskin Taikan maahan. Palkka tuli ruutuun. Hieno suoritus. Taika ei ihan ollut keskikohdassa, mutta selkeästi sisäpuolella. Sitten tehtiin pari kertaa niin että käskin Taikan maahan ruutuun ja kävelin vähän matkan päähän ja kutsuin sitä. Tätä pitää treenata. Taika tulee kyllä, mutta vähän hitaasti. Hyppynouto oli hieno. Laitoin 5 hajustamatonta kapulaa nurmikolle ja oman vas. viidenneksi. Nurmikolla ei olla ennen taidettu tunnaria treenata. Sanon joka kerta "nätisti" ennen käskyä. Tunnari oli tosi hieno. Taika aloitti keskeltä ja haisteli tarkasti vasemman puolen kapulat. Sitten se eteni vasemmalta oikealle oikealle asti, jonka se toi hetken haisteltuaan. Loistavaa! Onnistumisia tarvitaan vielä, mutta kohta voisi harjoitella jo sitäkin että vieras ihminen vie kapulat eli muut ei oo täysin hajuttomia. Lopuksi vähän kaukoja. Maasta seisominen on tosi hieno, mutta se maahanmeno tarvitsee ottaa vielä läheltä. Taika ei mene kauempaa vielä hissinä. Istu-seiso-istu hieno. Istumisessa ei liikuttanut etutassuja. Lopuksi tehtiin pari oman kapulan piilotusta heinikkoon ja löytyihän se sieltä.

Ninja treenasi vähän lelupalkalla seuraamista, joka oli suhteellisen hyvää. Liikkeestä maahan ja seiso hyvät. Maahanmeno vois olla vielä nopeampi. Otettiin pelkkiä maahanmenoja muutama. Luoksetulo on meidän murheenkryyni. Ninja tulee niin _hitaasti_. Sen ravattua mun luo vasta toisella käskyllä ajattelin ettei tästä tuu mitään. Hetsaaminen lelulla ei auta eikä pois juokseminen. Ninja on sisäistänyt jotenkin sen ettei sieltä liikuta ennen kuin käännyn ja pysähdyn. Hain sisältä Denta stixiä. Niitä käytetään hyvin säästeliäästi, koska ne on niin suurta herkkua. Kaksi toistoa ja molemmilla kerroilla palkaksi pieni pala Denta stixiä. Johan tuli vauhtia! Eteentulotkin oikein mallikkaat.

Lenkillä Ninja näki ekan kerran jäniksen ja siitä tulikin vauhdikas takaa-ajo kielloista huolimatta. Huutamalla se tuli hetken päästä takaisin, mutta kauas se lähti. Loppulenkki meni hiipien parin metrin päässä. En sanonut mitään mutten pystynyt salaamaan kiukkua. Ninja lukee mua niin tarkasti. Toivottavasti toi murrosikä menis pian ohi. Ninja on nyt rasittavimmillaan.