Tänään lähdettiin helteiseen Köyliöön tokokisoihin. En ole kertonut asiasta kovin monellekaan, joten en kirjoittanut blogiinkaan että ollaan menossa kisaamaan. Mentiin ihan vaan katsomaan millä mallilla liikkeet on, tiesin kyllä että Taika on keskeneräinen. Tuomarina Ilkka Stén. Kuvat © Petra Korpela. 

Aamulla oltiin ekat kisaajat paikalla, saavuttiin kentälle jo klo 9 maissa. Otin ennen kehää lyhyen paikallaolon. Startattiin numerolla kaksi. Koiria voittajaluokassa oli kolme.

toko07_1%20005.jpg

Paikallamakuussa ei mitään erityistä, se meni onnistuneesti. Syötiin vähän lihapullia ennen kehää.

toko07_1%20026.jpg

toko07_1%20028.jpg

Seuraaminen meni aikas hyvin, en nyt muista mitään negatiivista. Paitsi sitten viimeinen täyskäännös jossa Taika jatkoi matkaansa ja sanoin uudestaan käskyn. Tästä sitten tippui pari pistettä ja tuomari sanoi että se taisikin olla liian hyvää ollakseen totta...Liikkeestä istumisessa jäi seisomaan, onneksi katsoin taakseni ja annoin uuden käskyn. Tämä tuli aika yllätyksenä sillä liikkeestä istuminen on mennyt hyvin viime aikoina.

toko07_1%20033.jpg

Luoksetulossa ei seisonut vaan jatkoi matkaansa ja käskin suoraan maahan. Maahanmeno onnistui hyvin. Vauhtia taas aika reippaasti. Tosi moni koira teki saman tempun, eli ei pysähtynyt käsimerkillä. Tiedä sitten johtuiko auringosta joka paistoi selän takaa.

toko07_1%20036.jpg

Ruudussa laukkasi ruutuun ja totteli hyvin käskyt. Mutta kun lähdin kävelemään ja olin kääntymässä toista käännöstä, Taika ennakoi seuraamisen ja sehän on sitten nolla. Hyppynouto oli hyvä. Metallinouto meni hyvin ja laukkasikin osan palautuksesta, mutta silti olisi saanut olla nopeampi.

toko07_1%20039.jpg

Tunnarissa tarvitsi toisen käskyn. Itse haistelu hyvää, haisteli ympyrämuodossa olevat kapulat kahteen kertaan ja toi reippaasti oikean.

toko07_1%20042.jpg

Kaukokäskyissä ekaan istumiseen meni kolme käskyä ja tokaan seisomiseen kaksi. Lisäksi seiso-istu huono, siirsi takajalat. Kuvasta näkee hyvin, miten Taika pomppaa takajalat ilmassa seiso-istu vaihdossa..Yhteistyö pelaa kuitenkin kuulemma hienosti, vaikka ohjaaja jännittääkin.

Pisteet: 10 - 8 - 7 - 6 - 0 - 10 - 9 - 8 - 6 - 10. Yhteensä 219 p, eli hyvä kolmostulos.

Kaksoiskäskyjä meni ihan liikaa ja niistä pisteet tippuivat roimasti. Metallinoutoon olen tosi tyytyväinen, sillä Taika päätti pari päivää sitten ettei koske metallikapulaan. Ruutu oli ainut joka jäi harmittamaan paljon. Tiedetäänpä mitä nyt treenata. Luoksetulon seisomiseen tulee joku muutos. Vaihdan käsimerkkiä. Samoin sitä ruudussa pysymistä on treenattava ja kaukoja ja muutakin.

En ehdi nyt enempää kirjoittelemaan, lähdetään koirien kanssa mökille iltaa viettämään.