Ninja otti tänäänkin tunnarin samaan tyyliin. Meni tosi hienosti! Nipsu haistoi jokaisen kapulan ekaa kertaa erikseen ja otti hienosti oman. Ja tällä kertaa Ninja otti oikeaoppisesti vielä keskeltä kiinni. Edelleen olen kyykyssä ja palkka tulee heti. Yritän olla mahdollisimman rauhallinen, kehua rauhallisesti ja syöttää nameja yksitellen.

Mietin tässä että miksi Ninjan tunnari onnistuu näin helposti. Tuskinpa tämä tulee etenemään näin helposti ihan liikkeen loppuun asti ja siltikin riittää fiksailemista loputtomasti kuten aina tokossa.

Hyvä pohjatyö. Ninjan kanssa ollaan tehty useita toistoja kapulan pelkkiä piilotuksia pusikkoon. Sen kanssa ei ole hosuttu vaan pelkkiä piilotuksia otettiin monta kuukautta. Lisäksi Ninja on etsinyt lähes koko elämänsä ajan esineitä, joten se osaa käyttää nokkaa. Taikan kanssa tunnarin opetus meni ihan myttyyn. Yritin ensin opettaa sitä apuhajun kanssa, mutta ei siitä tullut mitään. Taika oppi noutamaan pelkkää kapulaa ja ei osannut haistella lainkaan. Tämän kanssa tahimisessa meni kauan ja nyt vasta liike alkaa olla valmis. Ninja osaa hakea myös oikean viretilan. Rauhoittelen sitä yleensä ennen liikettä, silittelen vähän aikaa ennen kuin pyydän hakemaan. Hyvä totuttaa tähän heti alussa, jotta osaa sitten kisoissakin ottaa oikean vireen päälle. Ninjan kanssa pitää harjoitella vielä pelkkää kapulan nostamista ja pitämistä, jotta se osaa ottaa sen oikein suuhun ja palauttaa.

Ninja otti myös luoksetulon stoppeja, tennari lensi kolmesti suoraan taa. Ok. Yksi nouto, joka ei onnistunut tänään lainkaan. Heitin, palkka odottamisesta. Lähti kyllä hienosti, mutta palautus oli hidas joten juoksin pois päin. Lisäksi se tekee edelleen sen kapulan saalistuksen, eli tönäisee kapulaa tassuilla ennen kuin ottaa sen suuhun. Pitäis malttaa harjoitella niitä osasia:

1. Kapulan nosto ja pitäminen. Ninjan ongelma on edelleen se että kapula saattaa lentää poskeen eikä se pidä tarpeeksi tukevasti kiinni. Sisällä on hyvä treenata näitä vaikka naksun kanssa. Palkkana namia ja treenit yritetään pitää mahdollisimman rauhallisesti. Nostoa pitää harjoitella myös jotta tuo kapulan saalistushyppy saadaan pois. Ninja ei malta rauhoittua vaan sillä on yleensä kiire palauttaa kun ollaan treenattu vauhtia ja se ei malta ottaa kapulaa kunnolla.

2. Palautus. Palautusta pitää treenata pelkästään erikseen. Kapula Ninjan eteen, Ninja istumaan ja kutsu. Ensin lyhyellä matkalla ja rauhallisesti että ei pyöräytä kapulaa vaan ottaa kauniisti. Suora luovutus!

3. Vauhti. Vauhtia voidaan treenata niin että jätän Ninjan kapula suussa istumaan ja juoksen pois kutsuen. Kapula vaihtuu heti leluun.

Taikan kanssa ei tehty tänään mitään, paitsi temppuja. Ajattelin treenata sen kanssa lenkin jälkeen, mutta lenkillä tulikin sellainen kiva juttu. Puolessavälissä lenkkiä pusikossa oli joku elukka. Ninja oli juuri laitettu hihnaan. Taika huomasi pusikossa ensin olevan jotain ja se veti päänsä läpi kuonopannasta ja lähti perään. Vähän ajan päästä haukku kuului jostain tosi kaukaa. Pelkäsin että se oli lähtenyt isolle tielle päin. Sitten tuli ihan hiljaista, huutelin Taikaa hetken ja 10 minuutin päästä se tuli takaisin  tietä pitkin tulosuunnasta. En tiedä missä se oli käynyt, aika piippuun oli vetänyt itsensä ja täynnä risuja ja roskia. Pelästyin jo että nyt se susi on pusikossa, Ninjakin kitisi jotenkin kamalan hätääntyneen oloisesti. Tiedä sitten mikä oli, luultavasti jänis. Hetken jo kirosin mielessäni tottelevaista EVL-koiraani ;)